Ντ’ Αλέμα: Η Ιταλία πρέπει να βοηθήσει τον Τσίπρα απέναντι στους Γερμανούς

«Δεν μπορούν να τιμωρηθούν λόγω των προεκλογικών εκστρατειών άλλων χωρών»

«Η Ιταλία πρέπει να καταβάλει σημαντικές προσπάθειες για να βρεθεί μια λογική λύση και συμφωνία της Ελλάδας με την ΕΕ» δήλωσε ο Μάσιμο Ντ’ Αλέμα μιλώντας στο ιταλικό κανάλι La 7.

Ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός τόνισε με νόημα πως «δεν μπορούν να τιμωρηθούν οι Έλληνες λόγω των προεκλογικών εκστρατειών άλλων χωρών» και πρόσθεσε: «Οι Έλληνες δεν λένε ότι δεν θέλουν να πληρώσουν το χρέος τους. Ζητούν ένα δάνειο-γέφυρα, δηλαδή περισσότερο χρόνο. Η Ιταλία πρέπει να βοηθήσει τον Αλέξη Τσίπρα να πετύχει μια λογική λύση και να απομακρύνει την εχθρότητα των Γερμανών».

Ο ίδιος, επεσήμανε ότι η κατάσταση της Ελλάδας είναι διαφορετική από αυτή της Ισπανίας ή της Πορτογαλίας: «Η κατάσταση της Ελλάδας είναι ιδιαίτερη. Όχι μόνον μειώθηκαν οι συντάξεις και οι μισθοί, αλλά το αποτέλεσμα της "θεραπείας" αυτής που επελέγη ήταν μια τρομακτική αύξηση του ελληνικού δημόσιου χρέους. Θεωρώ ότι οι λανθασμένες αυτές θεραπείες δεν πρέπει να εφαρμοσθούν, πλέον, ούτε στην Ελλάδα, ούτε στην Ισπανία, ούτε στην Πορτογαλία. Πρέπει να δοθεί έμφαση στην ανάπτυξη, διότι χωρίς ανάπτυξη, είναι σαφές ότι δεν μπορούν να πληρωθούν ούτε τα χρέη».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top