Το… παρασκήνιο της χθεσινής ψηφοφορίας για ΠτΔ: Τα ευτράπελα, τα χάδια και οι ψίθυροι

Όλα όσα δεν… «έπιασε» ο τηλεοπτικός φακός

Το… παρασκήνιο της χθεσινής ψηφοφορίας για ΠτΔ: Τα ευτράπελα, τα χάδια και οι ψίθυροι

​Ιδιαίτερα χαλαρό ήταν το κλίμα στη Βουλή λίγο πριν από την έναρξη της ψηφοφορίας για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και απόδειξη το γεγονός ότι η διαδικασία καθυστέρησε μισή ώρα.

2248664.jpg

Η καθυστέρηση πάντως δεν οφείλεται στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι ήταν από τους πιο συνεπείς και βρίσκονταν στην αίθουσα της Ολομέλειας πολύ νωρίτερα από τις 19:30, οπότε και είχε οριστεί να αρχίσει η ψηφοφορία.

«Εγγλέζος» και ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας, ο οποίος ήταν από τους πρώτους πολιτικούς αρχηγούς που κάθισε στα έδρανα της Βουλής, περιμένοντας να ξεκινήσει η διαδικασία, ενώ ακολούθησαν ο επικεφαλής του Ποταμιού Στ. Θεοδωράκης και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ε. Βενιζέλος, ο οποίος για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους περίμενε αρχικά τρία λεπτά μέσα στο αυτοκίνητό του.

2248330_1.jpg

Ένα τέταρτο πριν ξεκινήσει η ψηφοφορία έφτασε στην αίθουσα της Ολομέλειας ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος της ΝΔ, Κ. Καραμανλής, ο οποίος κάθισε δίπλα από τον Ε. Στυλιανίδη και δεν δίστασε να αστειευτεί με αρκετούς από τους βουλευτές που τον πλησίασαν για να του μιλήσουν.

Μάλιστα ο κ. Καραμανλής είχε και ένα ιδιαίτερο και… ψιθυριστό τετ α τετ με τον πρόεδρο της ΝΔ, Α. Σαμαρά. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην πρωθυπουργός φέρεται να είπε στον κ. Σαμαρά μετά την ολοκλήρωση της διαδικασία «καλορίζικος» για την εκλογή του Προκόπη Παυλόπουλου στο αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, ενώ η αντίδραση του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ήταν ένα… μειδίαμα.

Χαρακτηριστικός ήταν και ο διάλογος που είχε ο Κ. Καραμανλής με τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Α. Λοβέρδο, ο οποίος με έντονα πειρακτική και ειρωνική διάθεση του είπε: «Πρόεδρε πρώτη φορά Αριστερά».

Από τα στιγμιότυπα που τράβηξαν τα βλέμματα ήταν και το γεγονός ότι ο υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης κάθισε δίπλα στον πρωθυπουργό, με τον οποίο και συνομιλούσε πριν ξεκινήσει η διαδικασία.

2248313.jpg

Όταν όμως έφτασε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γ. Δραγασάκης, ο οποίος είχε καθυστερήσει, είδε ότι η θέση του δίπλα στον Α. Τσίπρα ήταν… κατειλημμένη. Ο Γ. Βαρουφάκης πάντως σηκώθηκε για να καθίσει ως είθισται ο Αντιπρόεδρος, όμως ο Γ. Δραγασάκης, χαμογελώντας του είπε ένα «δεν πειράζει» και κάθισε τελικά στα βουλευτικά έδρανα.

Ο υπουργός Οικονομικών όμως πρωταγωνίστησε σε ένα ακόμα στιγμιότυπο, αφού την ώρα της ψηφοφορίας, συνομιλούσε με τον Ν. Βούτση και δεν άκουσε το όνομά του όταν ήρθε η σειρά του για να ψηφίσει. Έτσι ο πρωθυπουργός τον… σκούντησε και σαστισμένος αναφώνησε το όνομα του Προκόπη Παυλόπουλου.

Πάντως αρνητικά σχολιάστηκε το γεγονός ότι ο Γ. Βαρουφάκης έφυγε από τη Βουλή 40 λεπτά πριν ολοκληρωθεί η ψηφοφορία για να πάει θέατρο μαζί με τη σύζυγό του.

2248443.jpg

Ιδιαίτερα τρυφερή ήταν για μια ακόμα φορά η βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ε. Ζαρούλια με τον σύζυγό Ν. Μιχαλολιάκο, με τον φωτογραφικό φακό να την απαθανατίζει ��α του κάνει… μασάζ και να να του χαϊδεύει τα μαλλιά, ενώ αίσθηση προκάλεσε και ο… μυστηριώδης διάλογος που είχε ο Άδωνις Γεωργιάδης με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου.

2248372.jpg

Κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας δεν έλειψαν και τα πειράγματα από τους βουλευτές της ΝΔ, προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, τους οποίους καλούσαν να λένε πιο δυνατά το όνομα του Προκόπη Παυλόπουλου, όταν ψήφιζαν.

Τέλος, το σακίδιο αποδεικνύεται… τάση στη Βουλή, αφού εκτός από τον επικεφαλής του Ποταμιού, Σ. Θεοδωράκη και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να μην πάνε πουθενά χωρίς αυτό.

2248365.jpg

Πρώτος και καλύτερος ο υπουργός Οικονομίας, Γ. Σταθάκης, ο οποίος εμφανίστηκε στη Βουλή με κοστούμι και το μαύρο του σακίδιο, αλλά και ο υπουργός Εργασίας, Π. Σκουρλέτης και ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Κ. Ήσυχος.

2248620.jpg

2248640.jpg

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top