Πρ.Παυλόπουλος:«Ευχαριστώ τους βουλευτές των δημ.δυνάμεων του κοινοβουλίου για την ύψιστη τιμή»

Η αναγγελία της ψηφοφορίας για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας

Πρ.Παυλόπουλος:«Ευχαριστώ τους βουλευτές των δημ.δυνάμεων του κοινοβουλίου για την ύψιστη τιμή»

​Την αναγγελία του αποτελέσματος της ονομαστικής ψηφοφορίας στον Νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλο, έκανε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Η Πρόεδρος της Βουλής μετέβη στο γραφείο του πρώην υπουργού της ΝΔ και του ανακοίνωσε επίσημα ότ�� εξελέγη Πρόεδρος της Δημοκρατίας με 223 ψήφους.

Η κ. Κωνσταντοπούλου ανέφερε μεταξύ άλλων στο Νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας: «Καλείσθε να συγκροτήσετε ένα νέο υπόδειγμα άσκησης πολιτειακής εξουσίας με αποφασιστικότητα και με ανυποχώρητη υπεράσπιση της κοινωνίας, της πατρίδας, της δημοκρατίας, των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών που για δεκαετίες διδάσκετε και που αποτελούν τον πυρήνα του δημοκρατικού πολιτεύματος».

Η Πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε ακόμη την εκτίμηση της στο πρόσωπό του, όχι μόνο για την ακαδημαϊκή του καριέρα, αλλά και για την στάση που κράτησε ως Υπουργός Εσωτερικών της τότε κυβέρνησης, στην υπόθεση της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου, υποστηρίζοντας με αποφασιστικότητα να ρίξει άπλετο φως κι όχι να συγκαλύψει το θέμα.

Ο 7ος Πρόεδρος της Δημοκρατίας με τη σειρά του ευχαρίστησε την κ .Κωνσταντοπούλου, το Προεδρείο της Βουλής και «όλους τους βουλευτές των δημοκρατικών δυνάμεων του κοινοβουλίου για την ύψιστη τιμή».

«Αυτή η τιμή μετατρέπεται από αυτή τη στιγμή, σ’ ένα μέγιστο χρέος. Το χρέος αυτό οριοθετείται από τη μια πλευρά από το καθήκον του πολίτη και από την άλλη, από το ίδιο το Σύνταγμα. Είναι οι διατάξεις που καθορίζουν τον όρκο του Προέδρου της Δημοκρατίας. Είναι οι τέσσερις άξονες πάνω στους οποίους ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας οφείλει να κινηθεί και δεσμεύομαι να κινηθώ» δήλωσε ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος και συνέχισε:

«Οι άξονες αυτοί είναι, πρώτον, η απαρέγκλιτη τήρηση του Συντάγματος. Δεύτερον, η υπεράσπιση της ανεξαρτησίας και της ακεραιότητας της χώρας. Τρίτον, η προστασία των δικαιωμάτων των Ελλήνων και των Ελληνίδων και τέταρτον, η εξυπηρέτηση του δημόσιου συμφέροντος […]»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top