Τσίπρας: Ειμαστε στο μέσο της διαπραγμάτευσης. Περιμέναμε τη σκληρή στάση

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση με Παπούλια-Πρώτη δημοσίευση:18/02/2015 12:28

Τσίπρας: Ειμαστε στο μέσο της διαπραγμάτευσης. Περιμέναμε τη σκληρή στάση

Με τον απερχόμενο πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια συναντήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να τον ενημερώσει για την πορεία των διαπραγματεύσεων.
Στη σύντομη συνομιλία που είχαν μπροστά από τις κάμερες, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι ο ίδιος και η κυβέρνηση περίμεναν τις δυσκολίες και τις αντιδράσεις που θα συναντούσαν.
«Είμαστε στο μέσο μιας ουσιαστικής αλλά σκληρής διαπραγμάτευσης. Δεν έχει γίνει τίποτα που δεν περιμέναμε. Και τη σκληρή στάση και τις δυσκολίες τις περιμέναμε. Ίσως να μην περιμέναμε αυτή την ανάταση στη χώρα μας, την ελπίδα και την πατριωτική περηφάνεια που έχει δημιουργηθεί. Μας βοηθά πάρα πολύ» είπε ο κ. Τσίπρας.
Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε «κινητοποιήσεις σε όλη την Ευρώπη που στηρίζουν το δίκιο της Ελλάδας», ενώ πρόσθεσε ότι με τις επαφές της με ηγέτες σε όλη την Ευρώπη η κυβέρνηση έχει δημιουργήσει «θετικό κλίμα».
«Είμαστε σε μία κρίσιμη και ευαίσθητη καμπή της διαπραγμάτευσης. Καταθέτουμε προτάσεις και ευελπιστούμε να περάσουμε αυτόν τον κάβο, που θα μας δώσει τη δυνατότητα να προχωρήσουμε» κατέληξε ο κ. Τσίπρας.
«Ελπίζω να πετύχετε στην προσπάθεια που κάνετε. Είναι παρά πολύ σημαντική για την Ελλάδα» αποκρίθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. «Η προσμονή και η ελπίδα του λαού για να δει καλύτερες μέρες είναι πολύ μεγάλες» πρόσθεσε ο κ. Παπούλιας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top