Ολοκληρώθηκε χωρίς συμφωνία σε χρόνο-ρεκόρ το Εurogroup!

Το αρχικό κείμενο άλλαξε υποστηρίζει η ελληνική πλευρά

Ολοκληρώθηκαν σε χρόνο-ρεκόρ οι εργασίες της πολυαναμενόμενης συνεδρίασης των κρατών-μελών της Ευρωζώνης (Eurogroup), χωρίς αποτέλεσμα και χωρίς να υπάρξει συμφωνία με την Ελλάδα, παρότι αποτελούσε το αποκλειστικό θέμα της συζήτησης.

Στην πράξη η συνεδρίαση διήρκεσε περίπου 45 λεπτά, όσος χρόνος δηλαδή χρειάσθηκε για να συμφωνήσουν ότι... διαφωνούν τα υπόλοιπα μέλη της ευρωζώνης με την ελληνική πλευρά, λόγω κυρίως της επιμονής τους στην επέκταση του υπάρχοντος προγράμματος, με τον συγκεκριμένο όρο όμως να μην γίνεται αποδεκτός από την ελληνική κυβέρνηση, ��ου με τη σειρά της επέμεινε διά του υπουργού Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη σε ένα πρόγραμμα-γέφυρα.

Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι η ελληνική πλευρά υποστηρίζει ότι το αρχικό κείμενο, το οποίο προερχόταν από την Κομισιόν και αποτελούσε προφανώς μια προσπάθεια εξεύρεσης λύσης από τον πρόεδρό της Γιούνκερ, ήταν διαφορετικό και -κυρίως – ήταν αποδεκτό από την Ελλάδα. Παραδόξως όμως το κείμενο που τελικά κατατέθηκε από τον Ντάισελμπλουμ (που είναι γνωστό ότι οι θέσεις του απηχούν τις απόψεις του Βερολίνου) στη συνεδρίαση του Eurogroup ήταν σαφώς πιο «σκληρό», με αποτέλεσμα να μην υπάρξει συμφωνία. ��

Θα υπάρξουν πάντως τις επόμενες ημέρες τεχνικές συζητήσεις για το πως μπορεί να διαμορφωθεί το νέο πρόγραμμα, ενώ η ελληνική κυβέρνηση προσδοκά να υπάρξει λύση σε ένα νέο Eurogroup ή και σε μία σύνοδο κορυφής της ΕΕ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top