Γ. Σακέλλαρίδης: «Θα μπορούσα κι εγώ να πω ότι η συμπεριφορά της Γερμανίας είναι ανεύθυνη»

Κρατά χαμηλά τον πήχη για συμφωνία σήμερα στο Eurogroup

Γ. Σακέλλαρίδης: «Θα μπορούσα κι εγώ να πω ότι η συμπεριφορά της Γερμανίας είναι ανεύθυνη»

​Χαμηλά κράτησε τον πήχη για την έκβαση της σημερινής συνεδρίασης του Eurogroup ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Σακελλαρίδης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90,1».

«Η καταγραφή που έγινε το Σαββατοκύριακο από τα τεχνικά κλιμάκια δεν έχει βοηθήσει πολύ τη σημερινή συζήτηση. Υπήρξαν εμμονές πάνω στις οποίες οι δικοί μας εκπρόσωποι δεν μπήκαν στη διαδικασία να τα συζητήσουν», αποκάλυψε.

Επανέλαβε επίσης ότι επιθυμία της κυβέρνησης είναι η εξεύρεση μιας αμοιβαία επωφελούς λύσης και μάλιστα το συντομότερο δυνατόν, ώστε να ξεκινήσουν και οι νομοθετικές πρωτοβουλίες.

«Δεν μας αρέσει να τραβάμε το σκοινί, αλλά δεν μπορεί να τελειώσει η διαπραγμάτευση αν δεν υπάρξει αμοιβαία επωφελής συμφωνία. Πρέπει να μπει ένα τέλος στον παραλογισμό. Το πρόβλημα δε λύνεται σε επίπεδο τεχνοκρατών. Ο στόχος είναι να βρεθεί λύση σε πολιτικό επίπεδο», είπε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πάντως, παρά την κρισιμότητα των στιγμών, δεν δίστασε να απαντήσει και στις δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομι��ών ότι λυπάται τους Έλληνες, χαρακτηρίζοντας την ελληνική κυβέρνηση «ανεύθυνη».

«Το ποιος είναι ανεύθυνος και υπεύθυνος είναι υποκειμενικό. Θα μπορούσα και εγώ να πω ότι η συμπεριφορά της Γερμανίας είναι ανεύθυνη. Δεν θέλω όμως να ανταλλάξουμε χαρακτηρισμούς», είπε.

Τέλος σε ερώτηση και για την εμπλοκή που παρουσιάστηκε χθες το βράδυ σχετικά με τον υποψήφιο του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο κ. Σακελλαρίδης διέψευσε ότι υπήρξε αντίδραση από τον Π. Λαφαζάνη και την Αριστερή Πλατφόρμα.

«Υπάρχει κλίμα απόλυτης συναίσθησης της ευθύνης. Το σημαντικό είναι να υπάρχει ένα αρραγές μέτωπο. Δε γνωρίζω να υπάρχει αντίδραση από τον κ. Λαφαζάνη», είπε αν και παραδέχθηκε ότι υπάρχει μια συζήτηση για το πρόσωπο που θα προτείνει η κυβέρνηση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top