Α. Σίντερ: «Πρέπει να δοθεί μια έντιμη ευκαιρία στην Ελλάδα»

Βολές εναντίον της πολιτικής λιτότητας του Βερολίνου

​Απρόσμενος σύμμαχος της Ελλάδας αποδεικνύεται η Αυστρία, αφού μετά τη στήριξη που έδωσε στον Έλληνα πρωθυπουργό, ο Αυστριακός καγκελάριος, Β. Φάινμαν, και ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος που συμμετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό, Α. Σίντερ, δήλωσε ότι θα πρέπει να δοθεί μια έντιμη ευκαιρία στην Αθήνα.

«Η Ελλάδα χρειάζεται χρόνο και στους Έλληνες πρέπει να δοθεί μια έντιμη ευκαιρία. Αυτό το έχει επισημάνει ο καγκελάριος Βέρνερ Φάιμαν», δήλωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Der Standard» ο κ. Σίντερ.

Ο κ. Σίντερ δήλωσε επίσης ότι είναι αναγκαίο να επισημαίνονται οι κίνδυνοι στην πορεία της Ευρώπης από την πολιτική λιτότητας που εκφράζεται κατά κύριο λόγο από το Βερολίνο.

Όπως είπε θα πρέπει να εξεταστεί ποια πρέπει να είναι η στάση απέναντι στην Ελλάδα, υπογραμμίζοντας ότι «οι Έλληνες χρειάζονται περισσότερο αέρα για να μπορούν να αναπνεύσουν, για να είναι σε θέση να υλοποιήσουν μια πολιτική κοινωνικά συμβατή που θα ενισχύει την ανάπτυξη».

Δεν παρέλειψε ακόμα να στρέψει τα βέλη του εναντίον της Άνγκελα Μέρκελ, προειδοποιώντας ότι η πολιτική λιτότητας που στηρίζει με τόσο σθένος απειλεί την οικονομική ανάπτυξη της Ευρώπης, ενώ αντίθετα η αναπτυξιακή πολιτική των ΗΠΑ φέρνει αποτελέσματα.

«Μόνον εξοικονομήσεις και περικοπές σε όλους τους τομείς δεν μπορούν να λειτουργήσουν, το ��όνο που κάνουν είναι να απειλούν την ανάπτυξη. Γι’ αυτό και είναι αναγκαίες οι επενδύσεις και οι ελαφρύνσεις», δήλωσε ο κ. Σίντερ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top