Στ. Θεοδωράκης: «Να βρούμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας εκτός πολιτικού συστήματος»

«Οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να σεβαστούν τις αποφάσεις του Τσίπρα»

Στ. Θεοδωράκης: «Να βρούμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας εκτός πολιτικού συστήματος»

​Την πρότασή του για έναν υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος θα είναι εκτός πολιτικού συστήματος επανέλαβε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σ. Θεοδωράκης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.

«Πρέπει να βρούμε Πρόεδρο εκτός πολιτικού συστήματος. Δεν χρειάζεται να ψάχνουμε συνέχεια στο ντουλάπι της πολιτικής για να βρούμε Πρόεδρο Δημοκρατίας», είπε ο κ. Θεοδωράκης, προσθέτοντας ότι υπάρχουν διακεκριμένοι επιστήμονες στους οποίους βγάζει το καπέλο η διεθνής κοινότητα.

Μάλιστα αποκάλυψε ότι αν διαφωνεί με τον υποψήφιο που θα προτείνει τελικά η κυβέρνηση, το Ποτάμι είναι έτοιμο να προτείνει τον δικό του υποψήφιο.

Όσο για το ενδεχόμενο να είναι τελικά ο Δ. Αβραμόπουλος ο εκλεκτός, ο Σ. Θεοδωράκης επεσήμανε ότι κέρδισε ένα πολύ σημαντικό χαρτοφυλάκιο, αυτό της Μεταναστευτικής Πολιτικής, υπογραμμίζοντας ότι θα πρέπει να διασφαλιστεί ότι η όποια μεταπήδησή του δεν θα έχει σαν συνέπεια να χαθεί το σημαντικό αυτό χαρτοφυλάκιο για την Ελλάδα.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού απευθύνθηκε για μια ακόμα φορά στις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, καλώντας τις να συμμορφωθούν με τις αποφάσεις του Α. Τσίπρα.

«Ο Τσίπρας είναι ένας ισχυρός πρωθυπουργός και δεν πρέπει να απολογείται στις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά στην ιστορία της χώρας», είπε.

Παραδέχθηκε μάλιστα ότι αν επιτευχθεί συμφωνία με τους εταίρους, η προηγούμενη κυβέρνηση θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις.

«Αν επιτευχθεί συμφωνία η προηγούμενη κυβέρνηση να κληθεί να δώσει εξηγήσεις. To πώς θα ονομαστεί η συμφωνία αφορά μόνο τους κομματικούς στρατούς. Εμάς μας αφορά η ουσία. Η κυβέρνηση να προχωρήσει σε έντιμο συμβιβασμό. Έχουμε ανάγκη τα λεφτά. Στηρίζουμε την κυβέρνηση στην διαπραγμάτευση. Ό,τι είχα να πω το είπα σε Τσίπρα και Βαρουφάκη», τόνισε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top