Ν. Χουντής: «Δύσκολα θα βρεθεί κοινή βάση σε πολλά σημεία στο Eurogroup»

«Έχουμε φύγει από τους μονόδρομους της τρόικας»

Ν. Χουντής: «Δύσκολα θα βρεθεί κοινή βάση σε πολλά σημεία στο Eurogroup»

​Την άποψη ότι δύσκολα θα βρεθεί μια κοινή βάση μεταξύ Ελλάδας και Ευρώπης στο σημερινό Eurogroup, ώστε να οδηγηθούμε σε μια συμφωνία, εξέφρασε στην πρωινή εκπομπή του Mega, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χουντής.

«Νομίζω ότι θα είναι δύσκολο να βρεθεί η κοινή βάση σε πολλά σημεία, θα είναι δύσκολο με βάση τα στοιχεία που έχω», σχολίασε ο κ. Χουντής.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι «ή πάμε με σεβασμό στη λαϊκή κυριαρχία και στη δημοκρατία, δηλαδή εμείς ζητούμε την διευκόλυνση, την στήριξη σε κάθε περίπτωση να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας, και λέω τη διευκόλυνση και τη στήριξη γιατί υπάρχει και το χρηματοδοτικό μέρος ή οι εταίροι μας θα επιμείνουν ότι εφόσον υπάρχει χρηματοδοτικό πρόγραμμα, δανειακή σύμβαση θα κάνετε αυτό που εμείς ζητούμε».

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών ξεκαθάρισε επίσης ότι η Ελλάδα έχει φύγει πλέον από τους μονόδρομους της τρόικας και του μνημονίου και τόνισε ότι γίνεται συζήτηση, η ελληνική πλευρά καταθέτει προτάσεις και ότι πλέον η συζήτηση αυτή τίθεται πάνω στη βάση ότι υπάρχει μια νέα εκλεγμένη κυβέρνηση που είναι ισότιμο μέλος της ΕΕ.

«Η συμφωνία και η συζήτηση και η διαπραγμάτευση είναι πολιτική, έχει γίνει ήδη πολιτική γιατί κατόπιν εντολής των αρχηγών των κρατών δρα έτσι το Eurogroup», δήλωσε ο κ. Χουντής και κατέληξε ότι ανάλογα με το ποια θα είναι η εξέλιξη του σημερινού Eurogroup, θα εξαρτηθεί και το εάν θα ζητήσει η Ελλάδα σύγκληση συνόδου κορυφής ή νέου Eurogroup.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top