Βενιζέλος προς Φώφη: «Είσαι ανήθικη πολιτικά» !

Άγριος καβγάς στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ

Βενιζέλος προς Φώφη:  «Είσαι ανήθικη πολιτικά» !

Άγριος καβγάς ξέσπασε στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ που συνεδρίασε σήμερα, ανάμεσα στον πρόεδρο του κόμματος Ευάγγελο Βενιζέλο και στη Φώφη Γεννηματά, η οποία επιθυμεί να διεκδικήσει την ηγεσία. Η αφορμή ήταν το γεγονός ότι η κ. Γεννηματά ζήτησε να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες εκλογής νέου προέδρου από τη βάση, πριν από το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ που έχει προγραμματισθεί για τον Μάιο.

Ακολούθησαν εξαιρετικά έντονοι διάλογοι, με τον κ. Βενιζέλο να φθάνει σε σημείο να δηλώνει ότι είναι έτοιμος να παραιτηθεί την ίδια στιγμή (απειλή την οποία δεν έκανε πράξη) και να λέει απευθυνόμενος σε έντονο ύφος στην κ. Γεννηματά: «Είσαι ανήθικη πολιτικά»!

Στη βάση του άγριου καβγά πάντως βρίσκεται η δυσπιστία της κ. Γεννηματά για τις διαδικασίες που έχει δρομολογήσει ο νυν πρόεδρος του κόμματος, στον οποίο καταλογίζει πρόθεση ποδηγέτησης της εκλογής νέου προέδρου, ώστε να είναι ελεγχόμενος (ή προτιμώμενος έστω) από τον ίδιο.

Μετά τη θυελλώδη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, η Φώφη Γεννηματά αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε οριακή κατάσταση πολιτικά και οργανωτικά εδώ και αρκετά χρόνια και επισημαίνει ότι πρέπει να προχωρήσουν άμεσα οι πολιτικές διαδικασίες επαναπροσδιορισμού και ριζικών αλλαγών, εκφράζοντας ουσιαστικά τη διαφωνία της με την απόφαση του Ευάγγελου Βενιζέλου να ξεκινήσουν οι διαδικασίες τον Μάιο.

Μεταξύ άλλων ζητά ακόμα να ξεκινήσει τώρα η διαδικασία ουσιαστικού πολιτικού διαλόγου για τα ιδεολογικά και πολιτικά χαρακτηριστικά, την ταυτότητα, την θεσμική ανανέωση, τις συμμαχίες και την οργανωτική ανασύνταξη του ευρύτερου προοδευτικού χώρου. Διαδικασία που ζητά να ολοκληρωθεί με τη σύγκληση Εθνικής Συνδιάσκεψης Θέσεων, με την προβλεπόμενη από το καταστατικό σύνθεση, πριν από το Πάσχα, στην οποία οι υποψήφιοι Πρόεδροι θα καταθέσουν τις προτάσεις τους και το σχέδιο τους, βάση του οποίου θα ζητήσουν τη στήριξη των πολιτών.

Σύμφωνα επίσης με την πρόταση της κ. Γεννηματά, αμέσως μετά τη Συνδιάσκεψη θα πρέπει να προχωρήσει το ΠΑΣΟΚ στην εκλογή του Προέδρου από τη βάση, «σεβόμενοι μία διαδικασία, που πλέον αποτελεί πρακτική πολλών κομμάτων και που το ΠΑΣΟΚ εγκαινίασε σεβόμενο τη βούληση των πολιτών».

Η κ. Γεννηματά καταλήγει στην ανακοίνωσή της: «Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να αποδείξει πως δεν υπάρχουν δεύτερες σκέψεις, κωλυσιεργία, βυζαντινισμοί χωρίς Βυζάντιο, παρά μόνο καθαρές σχέσεις».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top