Ποτάμι για διαπραγματεύσεις: Να ξεκαθαρίσει η κυβέρνηση πως έχουν τα πράγματα

«Όχι παιχνίδια με τις λέξεις για το πώς θα βαφτίσουμε τη συμφωνία»

Να ξεκαθαρίσει το πώς έχουν τα πράγματα καλεί την κυβέρνηση το Ποτάμι σε ανακοίνωσή του με την οποία ζητά να μην γίνονται παιχνίδια με τις λέξεις.

«O ελληνικός λαός παρακολουθεί με αγωνία τις διαπραγματεύσεις που γίνονται στις Βρυξέλλες. Δυστυχώς τα όσα διαρρέουν από αυτές τις συναντήσεις δεν επαρκούν για να βγάλει κανείς ασφαλή συμπεράσματα τόσο για τις θέσεις της ελληνικής πλευράς όσο και για την "αντιπρόταση" των εταίρων μας. Πόσο μάλλον όταν τα διεθνή Μέσα παρουσιάζουν κατά κανόνα μια εικόνα εντελώς διαφορετική από αυτήν που παρουσιάζουν τα περισσότερα ελληνικά Μέσα ενημέρωσης» αναφέρει το Ποτάμι και προσθέτει: «Είναι καθήκον της ελληνικής κυβέρνησης να ξεκαθαρίσει πως έχουν τα πράγματα. Το Ποτάμι επαναλαμβάνει την πρόταση του για ειλικρινή ενημέρωση και συζήτηση των πολιτικών αρχηγών των φιλοευρωπαϊκών κομμάτων και καλούμε τον κ.Τσίπρα να πάρει την σχετική πρωτοβουλία. Η θέση της χώρας μας στις διαπραγματεύσεις θα ενισχυθεί από μια τέτοια κίνηση».

Το Ποτάμι αναφέρει ότι πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι η μάχη που δίνει η χώρα είναι «μια μάχη που θα καθορίσει τη ζωή στην χώ��α στο άμεσο διάστημα αλλά και την ζωή των παιδιών μας».

«Την κυβέρνηση δεν θα πρέπει να την απασχολεί ”ως θα βαφτίσουμε τη συμφωνία” ή “τι λέξεις θα χρησιμοποιήσουμε στα ανακοινωθέντα για να είναι όλοι ευχαριστημένοι”. Αυτές είναι οι ανησυχίες των κομματικών στρατών. Η κοινωνία ενδιαφέρεται για την ουσία. Η Ελλάδα να μείνει στο κέντρο της Ευρώπης χωρίς λιτότητα αλλά και χωρίς βήματα στο κενό» καταλήγει το Ποτάμι.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top