ΚΟΝΤΡΑ Κατρούγκαλου-Μητσοτάκη για τις απολύσεις στο Δημόσιο

Στην Βουλή

ΚΟΝΤΡΑ Κατρούγκαλου-Μητσοτάκη για τις απολύσεις στο Δημόσιο

​Επίθεση στον πρώην υπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος, με αφορμή τις απολύσεις στο δημόσιο τομέα, κάνοντας λόγο για «αντιμεταρρύθμιση που στηρίχτηκε σε ιδεοληψίες»

«Βρήκα στο υπουργείο 400 ανεκτέλεστες αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις και με πληροφόρησαν οι υπηρεσιακοί του υπουργείου ότι υπήρχε εντολή του προκατόχου μου να μην εκτελούνται αυτές οι αποφάσεις μέχρις ότου έφταναν στην επιτροπή συμμόρφωσης του Συμβουλίου της Επικρατείας η οποία επέβαλε πρόστιμο στη διοίκηση», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κατηγορώντας τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας ότι υπερέβαινε τη νομιμότητα.

«Απολύθηκαν οι μικροί άνθρωποι που δεν είχαν την προστασία του πελατειακού κράτους, οι καθαρίστριες και οι σχολικοί φύλακες. Όλοι αυτοί θα γυρίσουν στις δουλειές τους. Θα προηγηθεί μια μίνι εθελοντική κινητικότητα, αλλά όσοι δεν επιλέξουν να πάνε σε νέες θέσεις, θα πάνε στις παλιές» πρόσθεσε

Ακόμη, άφησε αιχμές για τις επιλογές προϊσταμένων, ξεκαθαρίζοντας πως ο ίδιος δεν θα προχωρήσει σε μεμονωμένες επεμβάσεις ad hoc σε αυτές τις θέσεις, «μόνο όταν θα έχει θεσπιστεί νέο σύστημα επιλογής, θα προχωρήσουμε στην αντικατάσταση των προϊσταμένων» .

Καταγγελτικό ύφος είχε ο κ.Κατρούγκαλος και για τα μέτρα ασφαλείας που βρήκε στο υπουργείο διοικητικής μεταρρύθμισης λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ένα από τα πρώτα πράγματα που είδα και με έκαναν να φρίξω στο υπουργείο που ανέλαβα είναι η παρουσία ιδιωτικής security, επιπλέον της κλούβας με τους δεκάδες αστυνομικούς, που ήταν έξω από την είσοδο του υπουργείου».

Σύμφωνα με τον κ. Κατρούγκαλο, το πρόβλημα του ελληνικού κράτους είναι στραβή οργάνωση και ανισοκατανομή του προσωπικού, ενώ έκρινε αναγκαίο να εξεταστούν οι ανάγκες που καλύπτει κάθε υπουργείο εκ του μηδενός.

Ο υπουργός έκανε λόγο για απλοποίηση των διαδικασιών για πιστοποιητικά με τη σύνδεση των υπηρεσιών των υπουργιών, ενώ για το μισθολόγιο στο Δημόσιο ανακοίνωσε την εφαρμογή ενός δίκαιου και ενιαίου μισθολογίου, το οποίο θα μπορεί να ανταποκριθεί.

«Εμείς κοροϊδεύαμε τους δανειστές μας και αυτοί κορόιδευαν τους εαυτούς τους» τόνισε.

Μητσοτάκης: Λέτε ψέματα

Η ομιλία του κ.Κατρούγκαλου προκάλεσε την αντίδραση του πρώην υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Είπατε ένα μεγάλο ψέμα κύριε υπουργέ. Είπατε ότι τάχα εγώ είχα δώσει εντολή να μην εκτελούνται αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις» είπε ο κ.Μητσοτάκης, ζητώντας από τον κ.Κατρούγκαλο να ανακαλέσει .

«Μιλήσατε για αντισυνταγματικές απολύσεις. Θα περίμενα από εσάς που είστε και αντισυνταγματολόγος να είστε πιο προσεκτικός, όταν μιλάτε για αντισυνταγματ��κές απολύσεις. Εκτός αν η αντίληψη που έχετε περί αντισυνταγματικότητας εντάσσεται στην ευρεία συζήτηση ότι όλο το μνημόνιο είναι αντισυνταγματικό… » σχολίασε μεταξύ άλλων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top