Π. Λαφαζάνης: «Θα εφαρμόσουμε κατά γράμμα το ριζοσπαστικό μας πρόγραμμα»

«Δεν το αλλάζουμε όπως τα πουκάμισα»

​Μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση έστειλε από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Π. Λαφαζάνης, ξεκαθαρίζοντας ότι η κυβέρνηση θα εφαρμόσει κατά γράμμα το πρόγραμμά της.

«Μην ανησυχείτε, τα μνημόνια και η τρόικα τέλος. Το ριζοσπαστικό προοδευτικό πρόγραμμα μας θα το εφαρμόσουμε πλήρως, απολύτως και κατά γράμμα. Ας μην ελπίζουν κάποιοι ότι οι κυρίαρχοι κύκλοι της ευρωζώνης, Μέρκελ και Σόιμπλε θα εκβιάσουν και θα υπάρξει άτακτη αναδίπλωση. Το πρόγραμμά μας δεν είναι σημαία ευκαιρίας να το περιφέρουμε στα ευρωπαϊκά όργανα. Το πρόγραμμα μας δεν τεμαχίζεται, δεν χωρίζεται και αν κάποιοι θέτουν τελεσίγραφα, οφείλουν να γνωρίζουν ότι θα επιλέξουν λάθος χώρα, λάθος λαό και λάθος κυβέρνηση. Η κυβέρνηση μας δεν εκβιάζεται γιατί δεν εκβιάζεται ο λαός», διεμήνυσε ο κ. Λαφαζάνης.

Ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης επανέλαβε επίσης ότι δεν πρόκειται να συνεχίσει οποιαδήποτε ενέργεια ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ και του ΑΔΜΗΕ, τονίζοντας με σαφήνεια ότι «ο όμιλος της ΔΕΗ μπορεί να αποτελέσει τη νέα βιομηχανική αναζωογόνηση για χώρα».

«Γι’ αυτό χρειάζεται μία σχεδιασμένη ανασυγκρότηση σε όλους τους τομείς, πρόσληψη προσωπικού και πλήρη απεξάρτηση από τα ιδιωτικά συμφέροντα», πρόσθεσε ο κ. Λαφαζάνης.

Όσον αφορά στο μέλλον της ΔΕΣΦΑ, τόνισε ότι θα α��οφασίσει μετά από την απ��φαση της ευρωπαϊκής επιτροπής ανταγωνισμού σχετικά με την συγκεκριμένη εξαγορά και εξήγγειλε ότι η κυβέρνηση θα αναλάβει πρωτοβουλία για την αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου της ΡΑΕ και την ανασυγκρότηση της ΔΕΠΑ.

Ο κ. Λαφαζάνης, χαρακτήρισε «σκανδαλώδη» την εξαγορά του Ελληνικού, υπογραμμίζοντας ότι τα σχέδια που κατατέθηκαν ήταν ακραία αντιπεριβαλλοντικά για την περιοχή και ξεκαθαρίζοντας ότι η κυβέρνηση θα τα επανεξετάσει.

Τέλος εξέφρασε την αντίθεσή της κυβέρνηση για την επένδυση χρυσού στις Σκουριές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top