Καθησυχαστικός ο Μάρδας: Δεν υπάρχει μεγάλη υστέρηση στα έσοδα

Γιατί δικαιολόγησε τον Ντάισελμπλουμ ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών

Καθησυχαστικός ο Μάρδας: Δεν υπάρχει μεγάλη υστέρηση στα έσοδα

Καθησυχαστικός για την πορεία των φορολογικών εσόδων εμφανίσθηκε το πρωί της Τρίτης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας.

Σε ερώτηση για το εάν υπάρχει υστέρηση εσόδων στο σκέλος των φόρων ο κ.Μάρδας μιλώντας στο Μega, ξεκαθάρισε πως «τέτοιο πράγμα δεν υπάρχει» και επικαλέστηκε στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού 2014 σύμφωνα με τα οποία η προηγούμενη χρονιά έκλεισε με υστέρηση εσόδων της τάξης τ��ν 900 εκατ. ευρώ. «Τα έσοδα κρατήθηκαν παρά το ότι είχαμε εκλογές», ανέφερε.

Όταν ο κ.Μάρδας ρωτήθηκε για το εάν υπάρχουν λεφτά στα κρατικά ταμεία, απάντησε με καθησυχαστικό τρόπο. «Η ορθή ερώτηση δεν είναι εάν υπάρχουν λεφτά. Η σωστή ερώτηση είναι, όταν χρειάζεται να πληρώνουμε θα μπορούμε να πληρώνουμε; Όταν είναι ημέρα πληρωμών τότε μπορούμε να πληρώνουμε. Αυτή είναι η απάντηση», τόνισε.

Ο ίδιος προανήγγειλε αλλαγές στη ρύθμιση των 100 δόσεων με τρόπο που θα αντιμετωπίζει τις «δυσκαμψίες». Όσον αφορά αυτό το ζήτημα, το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΟΕΕ) έχει προτείνει στην ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών την επέκταση της ευνοϊκής ρύθμισης σε οφειλέτες με χρέη άνω των 15.000 ευρώ, αλλά και σε οφειλέτες με χρέη πάνω από 1 εκατ. ευρώ.

Λίγο αργότερα, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο κ.Μάρδας αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές, τόνισε πως «από δω και πέρα αρχίζει η διαπραγμάτευση. Οι διαφωνίες ρουτίνας έπρεπε να γίνουν εκ μέρους του κ. Ντάισελμπλουμ δεν είχε άλλη επιλογή, έπρεπε να αρχίσει έτσι».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top