Μ. Γλέζος: «Όπως σπάσαμε τα μούτρα του φασισμού το 1940, έτσι θα γίνει και τώρα»

«Ο Τσίπρας μου θύμισε τον Ζαχαριάδη»

Μ. Γλέζος: «Όπως σπάσαμε τα μούτρα του φασισμού το 1940, έτσι θα γίνει και τώρα»

​Καταπέλτη�� ήταν ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μ. Γλέζος στην πρωινή εκπομπή του Mega, μιλώντας για την αποφασιστικότητα της ελληνικής κυβέρνησης να βγάλει την Ελλάδα από την κρίση και να επιτύχει συμφωνία με τους Ευρωπαίους εταίρους της.

«Όπως σπάσαμε τα μούτρα του φασισμού το 1940, όπως τότε ο ελληνικός λαός κατέρριψε το μύθο του αήττητου του Άξονα, το ίδιο θα γίνει και τώρα, αρκεί να αντισταθούμε σε όλων των ειδών τις περιπτώσεις», είπε ο κ. Γλέζος.

Μάλιστα σχολιάζοντας την ομιλία του Α. Τσίπρα στην Βουλή την Κυριακή, τον παρομοίασε με τον Ν. Ζαχαριάδη.

«Ο Αλέξης Τσίπρας ταυτοποιήθηκε με την ιστορία. Μου θύμισε το γράμμα του Ζαχαριάδη το 1940», είπε χαρακτηριστικά ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Μιλώντας για τις γερμανικές αποζημιώσεις, τις οποίες έθεσε ο Α. Τσίπρας ως προτεραιότητα της νέας κυβέρνησης, ο Μ. Γλέζος είπε:

«Η υπόθεση των γερμανικών επανορθώσεων δεν είναι μόνο δική μου, είναι ολόκληρου του ελληνικού λαού και σας πληροφορώ ότι είναι υπόθεση και του γερμανικού λαού. Θεωρώ ότι τη λύση θα την δώσει ο γερμανικός λαός».

Απαντώντας τέλος σε ερώτηση για το τι προτίθεται η κυβέρνηση να κάνει αν οι δανειστές διατηρήσουν σκληρή στάση, ο κ. Γλέζος επανέλαβε ότι θα γίνει το καλύτερο δυνατό και ότι η κυβέρνηση ούτε εκβιάζει, ούτε εκβιάζεται.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top