Σουλτς: «λογικός ο Τσίπρας, αλλά να καταλάβει πως έγινε πρωθυπουργός»

Τι αναφέρει ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου για την στάση της κυβέρνησης

​��α αποβάλλει τον προεκλογικό του ρόλο καλεί τον Αλέξη Τσίπρα ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς και κάνει συστάσεις στην Αθήνα ενόψει του έκτακτου Eurogroup της Τετάρτης, αλλά και της Συνόδου Κορυφής, τονίζοντας την κρισιμότητα των στιγμών.

«Αν η Ελλάδα τηρήσει τις δεσμεύσεις της, τότε οι δανειστές θα την στηρίξουν. Αν μια πλευρά αθετήσει τις συμφωνίες, θα το πράξει και η άλλη. Και αυτό ακριβώς είναι που δεν θέλει η Ελλάδα στην παρούσα φάση», υποστηρίζει ο κ. Σουλτς σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Tagesspiegel» που θα δημοσιευθεί αύριο.

Αναφερόμενος στον Έλληνα πρωθυπουργό, τον οποίο έχει ήδη συναντήσει αφότου ανέλαβε, λέει: «είναι λογικός άνθρωπος με τον οποίο μπορείς να μιλήσεις. Θα πρέπει όμως να εγκαταλείψει τον προεκλογικό του ρόλο, που του επιβάλλει να εφαρμόσει με κάθε κόστος το πρόγραμμα του κόμματός του και να αναλάβει το ρόλο του πρωθυπουργού».

«Κατά κάποιο τρόπο η ελληνική κυβέρνηση έχει εγκλωβιστεί. Υποσχέθηκε πράγματα που θέλει να εφαρμόσει βραχυπρόθεσμα, αλλά δεν είναι σε θέση να το πράξει γιατί πάγωσε το πρόγραμμα προσαρμογής», αναφέρει ο κ. Σουλτς. Αφού τονίζει πως κατανοεί την δεινή θέση στην οποία έχει βρεθεί η Ελλάδα, ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου καλεί, για ακόμη μια φορά, την Αθήνα να φορολογήσει τους πολύ πλούσιους και να καταπολεμήσει την φοροδιαφυγή, συμπληρώνοντας πως στο εγχείρημα αυτό η κυβέρνηση θα έχει τη στήριξη «ολόκληρης της Ευρώπης».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top