Die Zeit: Η Ρωσία θέλει να διασπάσει την Ε.Ε. με όχημα την Ελλάδα

Επικαλείται 700 email τα οποία έχουν υποκλαπεί!

Die Zeit: Η Ρωσία θέλει να διασπάσει την Ε.Ε. με όχημα την Ελλάδα

Η Μόσχα επιθυμεί να διασπάσει την ΕΕ και να αυξήσει την επιρροή της αξιοποιώντας τις επαφές ρώσων ολιγαρχών με έλληνες πολιτικούς, επιχειρηματίες και δημοσιογράφους υποστηρίζει η γερμανική εφημερίδα Die Zeit, επικαλούμενη περίπου 700 email, τα οποία είναι προϊόντα υποκλοπής!

Τα email αυτά αποδεικνύουν κατά την γερμανική εφημερίδα ότι ρώσοι ολιγάρχες «επηρεάζουν την ελληνική κυβέρνηση».

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα τα 700 ηλεκτρονικά μηνύματα προέρχονται από τον λογαριασμό του Γκεόργκι Γκάργουις, πρώην εργαζόμενου στην ρωσική πρεσβεία στην Α��ήνα και υπεκλάπησαν από οργάνωση που ασκεί κριτική στο Κρεμλίνο, η οποία τα έδωσε στη δημοσιότητα τον Δεκέμβριο.

Ο Γκάργουις, ο οποίος βρισκόταν στην Ελλάδα από το 2009 έως το 2013, ανήκει στον στενό κύκλο των συνεργατών του Αλεξάντερ Ντούγκινκ, που θεωρείται μέντορας του Πούτιν και θεμελιωτής του δόγματος του «ευρασιατισμού», μιας μορφής συμμαχίας μεταξύ Ευρώπης και Ασίας υπό την αιγίδα της Ρωσίας.

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα, στην κορυφή της λίστας των Ελλήνων, τους οποίους προσέγγισαν ρώσοι αξιωματούχοι, είναι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος και περιλαμβάνονται άλλα 90 πρόσωπα, που είναι πολιτικοί, δικηγόροι και επιχειρηματίες.

H Zeit υποστηρίζει ακόμα ότι η Ρωσία προσπαθεί να αυξήσει την επιρροή της και σε άλλες χώρες και όχι μόνο στην Ελλάδα, βρίσκοντας συμμάχους ή αντιευρωπαϊστές.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top