Γ. Σακελλαρίδης: «Το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης θα είναι στις προγραμματικές δηλώσεις»

Πώς εξήγησε τις δηλώσεις Βαρουφάκη ότι η κυβέρνηση θα εφαρμόσει το 67% του μνημονίου

Γ. Σακελλαρίδης: «Το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης θα είναι στις προγραμματικές δηλώσεις»

​Την αντίθεση της κυβέρνησης στο μνημόνιο επανέλαβε στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Σακελλαρί��ης, τονίζοντας ότι έχει μπει πλέον « στο χρονοντούλαπο της ιστορίας».

Συνέστησε μάλιστα υπομονή μέχρι την Κυριακή, οπότε και θα ανακοινωθούν οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, στις οποίες όπως είπε θα περιλαμβάνονται και οι εξαγγελίες που είχε κάνει ο Α. Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη.

Όσον αφορά στη δήλωση του υπουργού Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη, χθες, μετά τη συνάντηση με τον Β. Σόιμπλε, ότι συμφωνεί με το 67% των μεταρρυθμίσεων που μνημονίου, ο κ. Σακελλαρίδης διευκρίνισε ότι η κυβέρνηση συμφωνεί με ένα πλαίσιο μεταρρυθμίσεων που αν γίνει με τρόπο που θα είναι λειτουργικός και για τη δημόσια διοίκηση, για το φορολογικό σύστημα, τη διαφθορά και την διαπλοκή θα μπορέσει να βοηθήσει και την οικονομία και την κοινωνία.

«Σε καμία περίπτωση, δεν συμφωνούμε με το μνημόνιο. Το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης θα βρίσκεται στις προγραμματικές δηλώσεις του Πρωθυπουργού και επιμέρους σε όσα προγράμματα πουν και οι υπουργοί. Είναι ανάγκη να γίνουν μεταρρυθμίσεις. Δίνουμε μια μάχη με την διαπραγμάτευση, θέλουμε να το φέρουμε εις πέρας, διότι αυτό πήραμε ως λαϊκή εντολή στις εκλογές. Υπάρχουν θέματα τα οποία θέτει η ελληνική κυβέρνηση, στα οποία δεν μπορεί να κάνει πίσω, γιατί έχει τη δέσμευση από τη λαϊκή εντολή την οποία έχει πάρει. Είμαστε η μόνη κυβέρνηση στην οποία ασκείται κριτική, επειδή έχει σκοπό να πράξει αυτά τα οποία υποσχέθηκε», είπε ο κ. Σακελλαρίδης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top