Νέα Πρόεδρος της Βουλής η Ζωή Κωνσταντοπούλου με 235 ψήφους

Έσπασε κάθε ρεκόρ στην ιστορία της Βουλής - Πρώτη ανάρτηση: 11:24

​Νέα Πρόεδρος της Βουλής εξελέγη με 235 ψήφους η Ζωή Κωνσταντοπούλου, καταρρίπτοντας κάθε ρεκόρ στην ιστορία της Βουλής, αλλά και ρεκόρ ομιλίας κατά την ανάληψη των νέων της καθηκόντων, αφού μίλησε 22 ολόκληρα λεπτά, αποκαλύπτοντας τις προθέσεις της για την στάση που θα κρατήσει στην νέα κοινοβουλευτική περίοδο.

Σύμφωνα με τον κ. Γ. Τραγάκη, συνολικά ψήφισαν 298 βουλευτές, ενώ υπήρξαν 61 λευκά ψηφοδέλτια και 2 άκυρα.

Μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος, τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ σηκώθηκαν όρθια και χειροκρότησαν τη Ζωή Κωνσταντοπούλου.

«Βρισκόμαστε εδώ όχι γιατί το θέλησε η μοίρα ούτε γιατί το έφερε η τύχη αλλά γιατί το επιλέξαμε και γ��ατί το επέλεξαν και μας εξέλεξαν οι πολίτες αυτής της χώρας, που αγωνίζονται για δικαιοσύνη, αξιοπρέπεια, ελευθερία», είπε η κα Κωνσταντοπούλου και ευχαρίστησε τον πρόεδρο και την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, τον πρόεδρο των ΑΝ.ΕΛ. και την ΚΟ του κόμματος της συγκυβέρνησης, όπως επίσης και τον απερχόμενο πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη που ανέλαβε πρωτοβουλία για μια ουσιαστική διαδικασία παράδοσης παραλαβής.

Η νέα πρόεδρος της Βουλής, δεσμεύτηκε πως δε θα γίνουν δεκτές εκπρόθεσμες τροπολογίες ούτε άσχετες με το αντικείμενο των νομοσχεδίων, αλλά ούτε και πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, ενώ κάλεσε επίσης τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς να έχουν συχνή παρουσία στη Βουλή και να απαντούν στις ερωτήσε��ς που τους τίθενται.

«Η εκλογή μας δεν μας προβιβάζει αλλά μας θέτει στην πρώτη γραμμή της ευθύνης. Δεν υπάρχουμε πια για τον εαυτό μας αλλά ενσαρκώνουμε τη ζωντανή δύναμη της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας», είπε και πρόσθεσε:

«Η σημερινή Βουλή, η πρώτη μεταμνημονιακή βουλή, καλείται μαζί με τον λαό να γράψει ιστορία και να αποδείξει ότι η δημοκρατία και η λαϊκή κυριαρχία εξακολουθούν να αποτελούν αδιαπραγμάτευτη αξία».

Στη Βουλή βρισκόταν και ο πατέρας της κας Κωνσταντοπούλου, Ν. Κωνσταντόπουλος, ο οποίος καμάρωσε την κόρη του στο έδρανο του Προέδρου της Βουλής.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top