Κυβέρνηση προς Βερολίνο: Δεν δεχόμαστε τις προτάσεις σας, δεν γυρνάμε στο Μνημόνιο

Αντιδράσεις για το έγγραφο που επικαλείται το Reuters

​Την αντίδραση της κυβέρνησης προκάλεσαν τα όσα αναγράφονται σε έγγραφο που επικαλείται το Reuters ,σχετικά με τις απαιτήσεις της Γερμανίας απέναντι στην Ελλάδα.

Στο έγγραφο του Reuters, όπως γράψαμε και νωρίτερα στο star.gr, αναφέρεται ότι η γερμανική κυβέρνηση ζητά από τη�� αντίστοιχη ελληνική που ανέλαβε πρόσφατα την εξουσία να μην εφαρμόσει όσα υποσχέθηκε προεκλογικά, αλλά και τις πρώτες ημέρες από την ανάληψη της εξουσίας, για κατάργηση των μέτρων λιτότητας. Αντιθέτως της ζητά να εφαρμόσει όσα είχαν συμφωνηθεί με την προηγούμενη κυβέρνηση, στο πλαίσιο του προγράμματος στήριξης.

Κύκλοι του Μαξίμου ξεκαθαρίζουν πως η νέα ελληνική κυβέρνηση ΔΕΝ πρόκειται να αποδεχτεί τις παραπάνω προτάσεις, διότι όπως χαρακτηριστικά διαμηνύουν αυτές «προσκρούουν στην πρόσφατη εντολή τη ελληνικού λαού και δεν βοηθούν στην αναπτυξιακή προοπτική της Ευρώπης»

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το «έγγραφό ζητάει από τη νέα ελληνική κυβέρνηση να ανακαλέσει τις δεσμεύσεις της κατά της λιτότητας και να επαναφέρει το Μνημόνιο, δηλαδή, να προχωρήσει σε περικοπές συντάξεων, παραμονή της τρόικας και να εφαρμόσει όλα τα σκληρά μέτρα που είχε συμφωνήσει η προηγούμενη κυβέρνηση Σαμαρά» και αυτό όπως τονίζουν δεν θα γίνει αποδεκτό.

Η κυβέρνηση, λένε, θα συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις με όλους τους ευρωπαίους εταίρους σε πνεύμα συνεργασίας και αμοιβαίας κατανόησης, παρά την «σκληρή τοπ��θέτηση της Γερμανικής κυβέρνησης».

Κυβερνητικές πηγές τονίζουν πάντως πως το έγγραφο του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, που δημοσίευσε το Reuters, αποδεικνύει ότι «και η γερμανική κυβέρνηση μπήκε και τυπικά στην διαπραγμάτευση».

ΒΙΝΤΕΟ STAR

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top