Bild: Υπάρχει μυστική συμφωνία Τσίπρα – Γιούνκερ;

Τι υποστηρίζει η γερμανική εφημερίδα

Bild: Υπάρχει μυστική συμφωνία Τσίπρα – Γιούνκερ;

​Αν υπάρχει μυστική συμφωνία ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ αναρωτιέται σε σημερινό της άρθρο η γ��ρμανική εφημερίδα Bild.

Όπως αναφέρει, σχεδόν κάθε μέρα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τονίζει ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καμία αλλαγή στην Ευρώπη μετά τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, αφήνει όμως ανοιχτό ένα μικρό παράθυρο, επισημαίνοντας ότι η ΕΕ θα προσαρμόσει τις πολιτικές της.

Σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα, δεν είναι επίσης τυχαίο ότι ο κ. Γιούνκερ διάκειται θετικά στο ενδεχόμενο κατάργησης της τρόικας με ένα νέο καλύτερα νομιμοποιημένο σώμα.

Ο αρθρογράφος της Bild υποστηρίζει ότι την ώρα που ακούγονται φωνές κατά της φιλολαϊκής πολιτικής του Α. Τσίπρα, ο πρόεδρος της Κομισιόν παίζει άμυνα.

Υπενθυμίζει μάλιστα τις δηλώσεις του Βέρνερ Λάνγκεν στο ευρωκοινοβούλιο, με τις οποίες τασσόταν εναντίον της επαναπρόσληψης των καθαριστριών, αλλά και του Βόλκερ Κάουντερ που έκανε λόγο για «θράσος των Ελλήνων».

jucker.jpg

Μέσα σ’ αυτό το κλίμα, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ εμφανίζεται πιο ευέλικτος ακόμα και για το ευαίσθητο θέμα του χρέους.

«Μπορεί να λέει “όχι” στο κούρεμα, αλλά είναι ανοιχτός σε άλλες παραχωρήσεις, όπως η διευκόλυνση στους τόκους και στο χρόνο αποπληρωμής. Ολοένα και περισσότερο ακούγεται σαν τον… Τσίπρα, ειδικά όταν λέει πως πρέπει να δοθεί στους Έλληνες χρόνος για να αναπνεύσουν στο θέμα της αποπληρωμής του χρέους», αναφέρει η Bild.

Σημειώνει τέλος, ότι ο Επίτροπος της Κομισιόν θέλει να έχει απευθείας διασύνδεση με τις πιστώτριες χώρες, αλλά και με τους σοσιαλιστές που ζητούν περισσότερη ευελιξία στο σύμφωνο σταθερότητας του ευρώ.

«Ο Γιούνκερ χρειάζεται επειγόντως τη στήριξη όλων αυτών, ενόψει της επιτροπής που θα συσταθεί από το Ευρωκοινοβούλιο για να εξετάσει το σκάνδαλο των LuxLeaks, στα οποία εμπλέκεται ο ίδιος ο Γιούνκερ. Ξέρει πολύ καλά πως αν τεκμηριωθούν οι ισχυρισμοί και τα στοιχεία της υπόθεσης, τότε ο άνεμος θα γυρίσει εναντίον του κάτι που σημαίνει πως η δουλειά του θα τεθεί εν κινδύνω. Έτσι, σε αυτή την περίπτωση ο Γιούνκερ χρειάζεται τον Τσίπρα και ο Τσίπρας χρειάζεται τον Γιούνκερ», επισημαίνει η εφημερίδα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top