Λύση εντός ευρώ και με βάση τους ευρωπαϊκούς κανόνες ζήτησε ο Γιούνκερ

Έκτακτη συνάντηση με τον Μ. Σουλτς θα έχει ο Έλληνας πρωθυπουργός

Λύση εντός ευρώ και με βάση τους ευρωπαϊκούς κανόνες ζήτησε ο Γιούνκερ

​Ολοκληρώθηκε πριν από λίγα λεπτά η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού Α. Τσίπρα με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, χωρίς όμως να υπάρχουν δηλώσεις από τους δύο πολιτικούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δηλώσεις δεν έγιναν, διότι οι συζητήσεις της ελληνικής κυβέρνησης με την ΕΕ βρίσκονται ακόμα σε ένα προκαταρκτικό στάδιο και δεν έχει βρεθεί ακόμα ένας κοινός τόπος.

Ο κ. Γιούνκερ, όπως και άλλοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι περιμένουν τις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης το Σάββατο και μετά αναμένεται να τοποθετηθεί η Κομισιόν για όλα τα θέματα.

Πηγές από το περιβάλλον του προέδρου της Ευρώπαϊκής Επιτροπής αναφέρουν ότι οι δύο άνδρες συζήτησαν το ενδεχόμενο αντικατάστασης του Δ. Αβραμόπουλου σε περίπτωση που ο Έλληνας επίτροπος προταθεί από την κυβέρνηση για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Προσθέτουν επίσης ότι δεν μπήκαν σε λεπτομέρειες και δεν συζήτησαν για νέα προγράμματα ή τη συμφωνία - γέφυρα που προωθεί η ελληνική πλευρά, αλλά συζήτησαν για τη γενικότερη πολιτική κατεύθυνση, η οποία σύμφωνα με την πλευρά Γιούνκερ είναι λύση στο κοινό ευρωπαϊκό πλαίσιο, εντός ευρώ και με βάση τους ευρωπαϊκούς κανόνες.

Ο Α. Τσίπρας αυτή την ώρα συναντάται με τον πρόεδρο τ��υ Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ν. Τασκ, ενώ αμέσως μετά θα έχει μία ακόμα έκτακτη συνάντηση με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μ. Σουλτς.

Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι δηλώσεις θα υπάρξουν μετά από αυτή τη συνάντηση και θα είναι και οι μοναδικές για σήμερα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top