ΠΑΣΟΚ για Lazard: Πολύ καλή επιλογή, και εμείς την είχαμε επιλέξει ως κυβέρνηση

«Καιρός να αντιληφθεί ο κ. Τσίπρας τη σημασία της αναδιάρθρωσης χρέους του 2012»

Εύσημα στον Γιάννη Βαρουφάκη για την επιλογή της Lazard ως συμβούλου σε θέματα δημοσίου χρέους με παράλληλες σπόντες προς τον πρωθυπουργό εξαπέλυσε το ΠΑΣΟΚ.

«Είδαμε ότι ο νέος υπουργός Οικονομικών κ. Βαρουφάκης επέλεξε ως σύμβουλό του για θέματα δημοσίου χρέους τη Lazard που είχε αξιοποιηθεί ως σύμβουλος του τότε υπουργού, Ευάγγελου Βενιζέλου, και του ΟΔΔΗΧ την κρίσιμη περίοδο τω�� μεγάλων παρεμβάσεων στο χρέος (Ιούλιος 2011 – Μάρτιος 2012). Πρόκειται για μια πολύ καλή επιλογή» αναφέρει η Χαριλάου Τρικούπη.

Η συνέχεια της ανακοίνωσης στέλνει ένα μήνυμα στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, θυμίζοντας ότι και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είχε επιλέξει τη Lazard ως σύμβουλο για την αναδιάρθρωση χρέους που έγινε το 2012: «Είναι τώρα καιρός να αντιληφθεί και να παραδεχθεί ο κ. Τσίπρας και όλα τα στελέχη της κυβέρνησης του την σημασία που είχε η δραστική παρέμβαση στο χρέος που συντελέστηκε στις 9 Μαρτίου 2012 με το δραστικό κούρεμα και τη ριζική αναδιάρθρωση του. Αναδιάρθρωση που εμπεριέχει και τη δέσμευση του Eurogroup για περαιτέρω μείωση, μέσα από την ακόμη μεγαλύτερη βελτίωση των κρίσιμων παραμέτρων, μόλις διαπιστωθεί η επιτυχής ολοκλήρωση ��ου προγράμματος. Είναι επίσης ευκαιρία να ενημερωθεί ο κ. Τσίπρας και τα στελέχη της κυβέρνησής του για την προετοιμασία που έχει γίνει και τα επεξεργασμένα σχέδια που υπάρχουν για τη περαιτέρω μείωση και την ευνοϊκότερη αποτύπωση του ελληνικού δημόσιου χρέους, τώρα που κανονικά πρέπει να ενεργοποιηθούν οι ειλημμένες σχετικές αποφάσεις του Eurogroup. Αρκεί να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί η μόνη υπάρχουσα και η μόνη ασφαλής εθνική στρατηγική».
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top