Στη Λευκωσία ο Αλέξης Τσίπρας

Το Κυπριακό και η διαχείριση του χρέους στο επίκεντρο της συνάντησης

Στη Λευκωσία ο Αλέξης Τσίπρας

​Στην Λευκωσία έφτασε λίγο μετά τις 08:00 το πρωί της Δευτέρας, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, τον οποίο υποδέχθηκε ο υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης.

Ο κ. Τσίπρας θα έχει σε λίγο κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ν. Αναστασιάδη, και θα ακολουθήσουν συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών των δύο χωρών.

Θα ακολουθήσουν δηλώσεις των δύο ηγετών, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες στο επίκεντρο των συνομιλιών θα βρεθεί το Κυπριακό, η κατάσταση στις οικονομίες των δύο χωρών, αλλά και άλλα θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, όπως για παράδειγμα η κυπριακή ΑΟΖ.

Μετά τη συνάντηση, ο Αλέξης Τσίπρας θα καταθέσει στεφάνι στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας και στα Φυλακισμένα Μνήματα και θα μεταβεί στην Ιερά Αρχιεπισκοπή, όπου θα συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο.

Το απόγευμα, ο Έλληνας πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με την Επιτροπή Συγγενών Αγνοουμένων και με Ελληνοκυπριακές και Τουρκοκυπριακές οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών.

Επίσης θα βρεθεί και στη Βουλή των Αντιπροσώπων, όπου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο Γιαννάκη Ομήρου, ενώ θα έχει ξεχωριστές συναντήσεις και με τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων. Μάλιστα ο Αλέξης Τσίπρας θα προσφωνήσει την Ολομέλεια της Βουλής.

Η επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Κύπρο θα ολοκληρωθεί το βράδυ με επίσημο δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο, που θα παραθέσει προς τιμήν του ο Κύπριος πρόεδρος, Ν. Αναστασιάδης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top