Aλέξης Τσίπρας: «Προτεραιότητα μας να μην χαθεί καμία ανθρώπινη ζωή.Κρίσιμες οι επόμενες ώρες»

Τι δήλωσε ο Πρωθυπουργός αφότου ενημερώθηκε για τις πρωτοφανείς καταστροφές από τις πλημμύρες-Το ΕΜΠ έδωσε προσφορά για τη δωρεάν μελέτη ανακατασκευής του Γεφυριού της Πλάκας στην Άρτα, που κατέρρευσε

Aλέξης Τσίπρας: «Προτεραιότητα μας να μην χαθεί καμία ανθρώπινη ζωή.Κρίσιμες οι επόμενες ώρες»

​Έκτακτη σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας στο Χαλάνδρι, με θέμα την αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων που έχουν προκύψει από την κακοκαιρία, αφού η Ήπειρος έχει «πνιγεί» από τις βροχοπτώσεις, ενώ έχουν εκκενωθεί και χωριά.

2236581.jpg
Στην σύσκεψη, συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης, ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, και ο Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης.

2236583.jpg

Εξερχόμενος της σύσκεψης, ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε:

«Η ελληνική κυβέρνηση και ο ελληνικός λαός βρίσκονται αυτές τις ώρες στο πλευρό των συμπολιτών μας που δοκιμάζονται και στο πλευρό των κάτοικων στις περιοχές που βρίσκονται υπό την απειλή των ακραίων καιρικών φαινομένων.

Χθες και σήμερα είχαμε πρωτοφανή φαινόμενα, με μεγάλο όγκο υδάτων. Ιδίως στη Δυτική Ελλάδα. Το ευτύχημα είναι ότι λειτούργησε η κρατική μηχανή και η πολιτική προστασία. Δεν είχαμε απειλή ανθρώπινης ζωής, και ελπίζω να μην υπάρξει μέχρι το τέλος.

2236599.jpg

Πρέπει να δούμε πως θα αντιμετωπίσομε τις επόμενες ώρες την ροή των υδάτων προς την πεδιάδα. Είναι κρίσιμες ώρες στεκόμαστε στο πλευρό των πλημμυροπαθών. Γίνονται υπεράνθρωπες προσπάθειες αυτή τη στιγμή από τους αρμόδιους φορείς, και από αύριο πρώτο μας καθήκον είναι, να σταθούμε δίπλα στον πολίτη και να αποκαταστήσουμε τις ζημιές.

Θα φύγει σήμερα κιόλας κλιμάκιο με επικεφαλής τον αναπληρωτή Υπ. Υποδομών τον κύριο Σπίρτζη και Πολιτισμού θα εξετάσει επιτόπου τις ζημιές.

Υπάρχει προσφορά από το ΕΜΠ για τη δωρεάν μελέτης ανακατασκευής. Η προσπάθεια ανακατασκευής θα ξεκινήσει άμεσα.

Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι οι ανθρώπινες ζωές και είμαστε στην ευτυχή θέση να πούμε ότι δεν κινδύνευσε και δεν κινδυνεύει καμία ανθρώπινη ζωή».

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΦΟΔΡΗ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top