Κατρούγκαλος: Δεν υπάρχει τρόικα για εμάς, δεν πρόκειται να συνομιλήσουμε μαζί της

«Δεν αισθανόμαστε δεσμευμένοι με τους όρους των προγραμμάτων για την Ελλάδα»

Κατρούγκαλος: Δεν υπάρχει τρόικα για εμάς, δεν πρόκειται να συνομιλήσουμε μαζί της
Σαφή θέση ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση δεν αναγνωρίζει την τρόικα και δεν θα συνομιλήσει μαζί της πήρε ο Γιώργος Κατρούγκαλος.

«Για εμάς δεν υπάρχει τρόικα και ούτε πρόκειται να μιλήσουμε μαζί της για να της δώσουμε με αυτόν τον τρόπο μια νομιμοποίηση. Για εμάς υπάρχουν μόνον οι πολιτικά και νομικά νομιμοποιημένοι θεσμοί στην Ευρώπη, δεν αισθανόμαστε δεσμευμένοι με τους όρους των προγραμμάτων προσαρμογής για την Ελλάδα, είμαστε απελευθερωμένοι, όποιος ανέμενε ότι μετά τις εκλογές θα κάναμε “κωλοτούμπα" απατάται σφοδρά. Θα υλοποιήσουμε το πρόγραμμά μας στο εσωτερικό, στην Ελλάδα. Γι’ αυτό έχουμε εκλεγεί, γι’ αυτό απαγορεύουμε οποιαδήποτε ανάμιξη, γι αυτό δεν χρειάζεται να ρωτήσουμε κανέναν» ξεκαθάρισε ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης μιλώντας στην αυστριακή εφημερίδα Wiener Zeitung.

adasd.jpg

Σύμφωνα με τον ίδιο, η νέα ελληνική κυβέρνηση θα διαπραγματευτεί με τους εταίρους μόνο το πώς θα λάβουν πίσω τα χρήματά τους, με τον κ. Κατρούγκαλο να κάνει λόγο για συναινετικές λύσεις, όχι μονομερή βήματα.

Ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης αναφέρεται και στην επιστροφή των «αντισυνταγματικά απολυμένων υπαλλήλων», σημειώνοντας πως γίνει αμέσως και πως δεν είναι νέες προσλήψεις αλλά άρση των απολύσεων.

«Η νέα κυβέρνηση θέλει πολύ περισσότερο έναν αποτελεσματικότερο, καλύτερο, κρατικό μηχανισμό, αυτό θέλει η ελληνική κοινωνία» τονίζει ο ίδιος, μιλώντας για διορισμό 15.000 νέων υπαλλήλων το 2015, το οποίο προβλέπεται και στον προϋπολογισμό που έχει κατατεθεί.

Τέλος, ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης απορρίπτει τους ισχυρισμούς ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση φροντίζει μόνο για τους δημοσίους υπαλλήλους, σημειώνοντας ότι στόχος της είναι η επανεκκίνηση της οικονομίας που θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα. Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top