Π. Λαφαζάνης: «Δεν καίγομαι για υπουργεία»

«Η Ελλάδα σήμερα δεν τηρεί καμία συμφωνία»

Π. Λαφαζάνης: «Δεν καίγομαι για υπουργεία»

​«Δεν καίγομαι για υπουργεία», ήταν η απάντηση του Π. Λαφαζάνη σε ερώτηση αν θα συμμετέχει στο νέο κυβερνητικό σχήμα, ενώ ξεκαθάρισε ότι αυτά τα αποφασίζει ο πρωθυπουργός και ε��είνος θα υπηρετήσει οποιαδήποτε απόφασή του.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90,1», σχολίασε τη συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Εδώ που φτάσαμε έπρεπε να γίνει μια συνεργασία. Δεν είναι εύκολο και δεν ήταν σωστό ο τόπος να πήγαινε άμεσα σε νέες εκλογές. Θα θέλαμε να στηριχθούμε πάρα πολύ στο ΚΚΕ, αλλά δυστυχώς αρνήθηκε πεισματικά να προσφέρει έστω και ψήφο ανοχής στην κυβέρνηση της Αριστεράς».

Όπως είπε ο κ. Λαφαζάνης, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορούσε να συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ, αλλά ούτε και με το Ποτάμι, το οποίο χαρακτήρισε «μνημονιακό κόμμα», ενώ έσπευσε να καθησυχάσει όσους λένε ότι δεν αποδέχονται τίποτα.

«Δεν έχουμε πει ότι δεν αποδεχόμαστε τίποτα ούτε και απορρίπτουμε κάτι. Αυτά που εκφράζονται από τους ΑΝΕΛ είναι σεβαστά, αλλά δε νομίζω ότι αυτά είναι εμπόδια για μια συνεργασία. Θα κριθεί η κυβέρνηση στην πορεία», είπε.

Αναφερόμενος τέλος στην τρόικα και τις διαπραγματεύσεις, ο κ. Λαφαζάνης επανέλαβε:

«Αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι είναι παρελθόν η τρόικα. Οι μνημονιακές δεσμεύσεις και τα προαπαιτούμενα. Εμείς δεν θα εφαρμόσουμε νεοαποικιακές συμφωνίες και σκληρή λιτότητα. Η Ελλάδα σήμερα δεν τηρεί καμία συμφωνία, δεν είναι σε πρόγραμμα».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top