Η πρώτη επίσημη αντίδραση από Μέρκελ-Σόιμπλε για ΣΥΡΙΖΑ-Τσίπρα

«Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε αλλά οι δεσμεύσεις πρέπει να τηρηθούν»

Η πρώτη επίσημη αντίδραση από Μέρκελ-Σόιμπλε για ΣΥΡΙΖΑ-Τσίπρα

Η πρώτη επίσημη αντίδραση της γερμανικής κυβέρνησης για τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές και τον σχηματισμό κυβέρνησης υπό τον Αλέξη Τσίπρα ήρθε μέσω των εκπροσώπων της Άνγκελα Μέρκελ και του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου, Στέφεν Ζάιμπερτ, τόνισε ότι η Μέρκελ είναι έτοιμη να συνεργαστεί με τη νέα ελληνική κυβέρνηση και επεσήμανε ότι στόχος της Γερμανίας εξακολουθεί να είναι η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ.

Ωστόσο, έστειλε μήνυμα πως οι δεσμεύσεις της χώρας πρέπει να τηρηθούν: «Είναι σημαντικό για μάς τα μέτρα της νέας κυβέρν��σης να στοχεύουν στη συνέχιση της οικονομικής ανάκαμψης της Ελλάδας, το οποίο σημαίνει ότι οι δεσμεύσεις πρέπει να τηρηθούν».

Στο «όχι» για νέο κούρεμα ή αναδιάρθρωση χρέους επιμένει, εξάλλου, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, όπως ξεκαθάρισε η εκπρόσωπος του γερμανικού ΥΠΟΙΚ Μαριάν Κοτέ.

Ωστόσο, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο μιας παράτασης στο τρέχον πρόγραμμα: «Αυτό είναι σίγουρα μια δυνατότητα ή μια επιλογή και θα πάμε σε κάθε συζήτηση με εποικοδομητική διάθεση. Όπως πάντα, εξαρτάται από το πώς ένα αίτημα διατυπώνεται και από το γενικό πλαίσιο, αλλά κατ' αρχήν είναι μια επιλογή».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top