Συνεργάτης του Α. Τσίπρα: «Είμαστε καταδικασμένοι να συμφωνήσουμε με τους δανειστές»

Αυξάνονται οι φωνές στο ΣΥΡΙΖΑ για πίστωση χρόνου από τους εταίρους

​«Καταδικασμένος να συμφωνήσει με τους δανειστές του» δήλωσε ότι είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, ο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα, Θ. Παρασκευόπουλος, σύμφωνα με την Deutsche Welle.

Ο κ. Παρασκευόπουλος, οικονομολόγος στο επάγγελμα, συμμετέχει στον σχεδιασμό του κυβερνητικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ και αν και δήλωσε πεπεισμένος για τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να προκαλέσει κρίση στην ΕΕ.

«Πρώτον κανείς δεν ξέρει τι οικονομικές επιπτώσεις θα έχει. Και δεύτερον, κανένας δεν θέλει να δημιουργηθεί ένα γεωστρατηγικό κενό στην Ανατολική Μεσόγειο. Ούτε εμείς θέλουμε να ζήσουμε μια τέτοια κατάσταση με αναταράξεις στην εξωτερική μας πολιτική και στην πολιτική της ασφάλειας. Και φαντάζομαι ότι καμία άλλη ευρωπαϊκή χώρα θα ήθελε αυτό το πράγμα. Επομένως, είμαστε καταδικασμένοι να συμφωνήσουμε», είπε ο κ. Παρασκευόπουλος σε ανοιχτή συζήτηση στη Γερμανία.

Μάλιστα εξέφρασε την πεποίθηση ότι τα χρονοδιαγράμματα είναι ασφυκτικά και η νέα κυβέρνηση θα πάρει επιπλέον παράταση.

«Θα χρειαστούμε πίστωση χρόνου και θα μας δοθεί. Άλλωστε αυτό έχουν πει και διάφοροι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, ότι καταλαβαίνουν πως μια νέα κυβέρνηση θέλει πίστωση χρόνου», τόνισε.

Ο κ. Παρασκ��υόπουλος ξεκαθάρισε επίσης ότι ουδέποτε ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πει ότι το κούρεμα του χρέους θα οδηγήσει αυτόματα και σε οικονομική ανάπτυξη, υπογραμμίζοντας ότι η περικοπή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους θα συνδεθεί με ένα πρόγραμμα ανάπτυξης.

«Αν ζητούσαμε μόνο κούρεμα του χρέους, θα λέγαμε ψέματα στον εαυτό μας και στον ελληνικό λαό. Εάν διαγραφεί το χρέος στο σύνολό του και ακολουθηθεί η ίδια πολιτική που ακολουθήθηκε τα τελευταία 10, 20, 30 χρόνια μέσα σε δέκα χρόνια θα δούμε πάλι το ίδιο χρέος», είπε.

Διευκρίνισε τέλος, ότι φυσικά και δανειστές θα θέσουν όρους για το κούρεμα του χρέους.

«Φυσικά κανένας δεν δίνει δάνειο χωρίς όρους. Κανένας. Να συζητήσουμε λοιπόν. Εμείς αυτό που έχουμε να προσφέρουμε είναι ένα πρ��γραμμα ευρύτατων μεταρρυθμίσεων για το οποίο έχουμε πολύ μεγάλη πεποίθηση ότι μπορούμε να φέρουμε εις πέρας και πολύ μεγάλη πεποίθηση ότι το θέλει ο ελληνικός λαός, σε αντίθεση με το προηγούμενο πρόγραμμα», είπε ο κ. Παρασκευόπουλος, επισημαίνοντας ότι κόκκινες γραμμές για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι η λιτότητα και τα αντιλαϊκά μέτρα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top