Μέρκελ:Από...Δευτέρα συζητάμε για τους Έλληνες.Ελπίζω να δείξουν αίσθημα ευθύνης

Ομιλία στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός

Μέρκελ:Από...Δευτέρα συζητάμε για τους Έλληνες.Ελπίζω να δείξουν αίσθημα ευθύνης

​Πεπεισμένη ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να επιδεικνύει το ίδιο αίσθημα ευθύνης σε ό,τι αφορά τις υποχρεώσεις της, εμφανίστηκε η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, μιλώντας στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός.

Η κα Μέρκελ εξέφρασε επίσης την ανάγκη να υπάρχουν «δύο πράγματα: πρέπει να επιδεικνύουμε αλληλεγγύη και θα συνεχίσουμε να επιδεικνύουμε αλληλεγγύη, μαζί με την ετοιμότητα για ανάληψη ιδίας ευθύνης».

Σε ερώτηση για τις εξελίξεις μετά τις εθνικές εκλογές της Κυριακής, η κα Μέρκελ απάντησε ότι «το τι θα γίνει μετά τις εκλογές είναι κάτι που θα το συζητήσουμε τότε», αλλά, όπως είπε, «η εμπειρία στην κρίση του ευρώ, δείχνει ότι πάντα βρίσκουμε μια ευρωπαϊκή λύση, βασιζόμενοι σε αυτές τις δύο όψεις του νομίσματος - αλληλεγγύη και ιδία ευθύνη».

Σύμφωνα με την Καγκελάριο της Γερμανίας, δεν υπάρχει περίπτωση η Ελλάδα να βγει από την ευρώ, εξηγώντας ότι έχει λάβει διαβεβαιώσεις ότι η πλειοψηφία των Ελλήνων επιθυμούν την παραμονή τους στην Ευρωζώνη.

Σχολιάζοντας τις σημερινές αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, η κα Μέρκελ τόνισε την ανάγκη «οι πολιτικοί να θέσουν το απαραίτητο πλαίσιο και τις προϋποθέσεις για την ανάκαμψη», ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι οι αποφάσεις της ΕΚΤ λαμβάνονται με απόλυτη ανεξαρτησία.

Επίσης η κα Μέρκελ επανέλαβε την ανάγκη να υπάρχει αυστηρός έλεγχος στις δράσεις των κρατών-μελών, «να μην μπαίνουμε στον πειρασμό να αγοράζουμε χρόνο», αποφεύγοντας δομικές μεταρρυθμίσεις.

«Χρειαζόμαστε μια σταθερή, προσανατολισμένη στην ανάπτυξη, δημοσιονομική πολιτική, χρειαζόμαστε δημόσιες επενδύσεις, αλλά κυρίως ένα περιβάλλον που θα ενθαρρύνει τις ιδιωτικές επενδύσεις» τόνισε.

BINTEO STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top