Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ με αφορμή το μήνυμα Σαμαρά και τη δήλωση Ντράγκι

Ερμηνεύουν με εντελώς διαφορετικό τρόπο την απόφαση της ΕΚΤ

Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ με αφορμή το μήνυμα Σαμαρά και τη δήλωση Ντράγκι

Κόντρα για το μήνυμα Σαμαρά ξέσπασε μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, με αφορμή τη δήλωση Ντράγκι και την απόφαση της ΕΚΤ για την αγορά ομολόγων, την οποία ερμηνεύουν εντελώς διαφορετικά.

«Παρά τους ευσεβείς του πόθους για τη σημερινή απόφαση της ΕΚΤ, ο κ. Σαμαράς διαψεύστηκε. Η διαπραγμάτευση έχει ήδη ξεκινήσει. Η επόμενη κυβέρνηση θα αξιοποιήσει όλες τις διαθέσιμες δυνατότητες προς όφελος της χώρας» ήταν το σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ στο διάγγελμα του κ. Σαμαρά.

Στην απάντησή της προς τον ΣΥΡΙΖΑ, η εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Μαρία Σπυράκη ανέφερε:

«Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν μπήκαν ούτε καν στον κόπο να διαβάσουν το συνοδευτικό έγγραφο της απόφασης της ΕΚΤ, στο οποίο διευκρινίζεται το εξής: “Όσο διαρκεί η αξιολόγηση, στο πλαίσιο των προγραμμάτων χρηματοδοτικής βοήθειας για ένα κράτος μέλος της Ευρωζώνης, η δυνατότητα συμμετοχής στην ποσοτική χαλάρωση θα είναι σε αναστολή και θα μπορεί να συνεχιστεί μόνο σε περίπτωση θετικής έκβασης της αξιολόγησης.”

Ο Αντώνης Σαμαράς δεσμεύεται να ολοκληρώσει την αξιολόγηση πριν από το τέλος Φεβρουαρίου, ώστε η χώρα να μη χάσει την ιστορική ευκαιρία.

Στον ΣΥΡΙΖΑ ακόμη ψάχνουν με ποιούς θα συνομιλήσουν και πότε, ενώ δηλώνουν ότι θα επεκτείνουν τις διαπραγματεύσεις επ’ αόριστον. Είναι έτοιμοι να θέσουν το μέλλον της χώρας σε κίνδυνο, την ώρα που στην Ευρώπη συντελούνται κοσμογονικές αλλαγές».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top