Βενιζέλος:Σημαντικές οι αποφάσεις της ΕΚΤ-Πρέπει να είμαστε σε πρόγραμμα

"Δεν θα ήταν σωστό και δίκαιο να εξαιρεθεί η Ελλάδα"

Την ικανοποίηση του για τις «σημαντικές αποφάσεις» της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, εξέφρασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, επισημαίνοντας την ανάγκη η Ελλάδα να είναι στο πρόγραμμα.

«Χαίρομαι γιατί πράγματι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έλαβε δυο σημαντικές αποφάσεις. Η πρώτη ήταν να ανοίξει την διαδικασία του έκτακτου μηχανισμού παροχής ρευστότητας στις ελληνικές τράπεζες, τον περιβόητο ELA, για τις 15 επόμενες μέρες, αλλά αυτό ανανεώνεται σε κάθε συνεδρίαση του Δ.Σ. της τράπεζας. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για την ευστάθεια του ελληνικού τραπεζικού συστήματος» είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας παράλληλα την σημαντικότητα του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης.

«Δεν θα ήταν σωστό και δίκαιο να εξαιρεθεί η Ελλάδα, αλλά βέβαια τίθεται οι όροι οι οποίοι είναι προφανείς, η Ελλάδα δεν είναι στις αγορές, είναι ακόμη σε μια κατάσταση ιδιαίτερη, ιδιόμορφη, προστασίας. Πρέπει να βγούμε από το μνημόνιο, αλλά για να μην υπάρχει κενό πρέπει να περάσουμε στην προληπτική πιστωτική γραμμή» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

«Εφόσον η Ελλάδα είναι σε πρόγραμμα, είναι σε προληπτική πιστωτική γραμμή, έχει θώρακα προστασίας και πληροί τους ��ρους θα έχει ίση μεταχείριση γιατί ούτως ή άλλως τα ελληνικά ομόλογα που κυκλοφορούν στη δευτερογενή αγορά είναι πάρα πολύ λίγα, είναι περίπου 30 δισεκατομμύρια. Δηλαδή ένα ποσό μεγάλο για κάποιον που τα ακούει, αλλά μηδαμινό για τα δεδομένα του δημοσίου χρέους των κρατών μελών της Ευρωζώνης και για τα ομόλογα που κυκλοφορούν» δήλωσε ο κ. Βενιζέλος.

Σύμφωνα με τον κ.Βενιζέλο, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και οι κεντρικές τράπεζες των κρατών μελών, έχουν στα χαρτοφυλάκιά τους πολλά δικά μας ο��όλογα παλιά για τα οποία μας επιστρέφουν τα κέρδη τους. «Δεν κερδοσκοπούν εις βάρος της Ελλάδος» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top