Ευάγγελος Βενιζέλος: «Απολύτως εφικτή η τρίτη θέση»

«Το ΠΑΣΟΚ θα είναι καταλύτης και διαμορφωτής των εξελίξεων»

​Την τρίτη θέση και την τρίτη εντολή ζήτησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατά την διάρκεια της κεντρικής προεκλογικής του συγκέντρωσης στο γήπεδο του Σπόρτινγκ.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, τόνισε πως η τρίτη θέση για το κόμμα του είναι «απολύτως εφικτή και απολύτως αναγκαία», προσθέτοντας πως «το ΠΑΣΟΚ είναι και θα είναι καταλύτης και ο διαμορφωτής των εξελίξεων».

«Το ΠΑΣΟΚ είναι ενωμένο, δυνατό, υπερήφανο, αξιοπρεπές, το ΠΑΣΟΚ είναι ο κορμός και εκφραστής της Δημοκρατικής Παράταξης, όπως το θέλησε εξαρχής ο Ανδρέας Παπανδρέου, το ΠΑΣΟΚ δεν τεμαχίζεται, δεν υποκαθίσταται» υπογράμμισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, προσθέτοντας πως:

«Εμείς στη διαπραγμάτευση θα είμαστε στο πλευρό του λαού, της ελληνικής οικονομίας και της νόμιμης ελληνικής κυβέρνησης.Ζητούμε την τρίτη εντολή γιατί θέλουμε να είμαστε και θεσμικά εγγυητής της εθνικής σταθερότητας που είναι και προοδευτική, γιατί προοδευτικό είναι το ασφαλές, που καλύπτει τον αδύναμο, που επιτρέπει στην οικονομία να αναπτυχθεί. Συμφωνούμε με μόνη κόκκινη γραμμή την ασφαλή έξοδο από την κρίση και την παραμονή της χώρας στο Ευρώ και στο ευρωπαϊκό παιχνίδι προοπτικής και μέλλοντος».

Τέλος, εξήγησε πως αυτή η πορεία έχει πέντε σημεία-προϋποθέσεις:

α) την πολιτική σταθερότητα. Επανέλαβε την πρόταση του 2012 για κυβέρνηση συνεργασίας όλων των δημοκρατικών δυνάμεων ευρωπαϊκού προσανατολισμού, τώρα με κορμό αναγκαστικά το πρώτο κόμμα και τη συμμετοχή όλων των δημοκρατικών δυνάμεων, με προοδευτικό πρόσημο.

β) την οικονομική σταθερότητα, ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης, όχι χρεοκοπία, όχι πιστωτικό γεγονός, όχι επιστροφή στο μηδέν, όχι να παραμείνουμε ηθελημένα όμηροι στο μνημόνιο,

γ) εφαρμογή των αποφάσεων που έχουν ληφθεί και συμφωνηθεί από τον Φεβρουάριο του 2012 για το χρέος

δ) θεσμική σταθερότητα, συναινετική εκλογή του ΠτΔ, αλλαγή εκλογικού συστήματος που καταργεί το μπόνους των 50 εδρών και α��αθεώρηση του Συντάγματος με ευρεία πλειοψηφία 180 βουλευτών,

ε) εθνική σταθερότητα και ασφάλεια, συναίνεση στην εξωτερική πολιτική και την πολιτική ασφάλειας και άμυνας. Κεντρικό στοιχείο αποτελεί το εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης με κορμό ��ην απασχόληση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top