ΝΥΤ: Ο Α. Τσίπρας πιθανότερα θα διαπραγματευτεί παρά θα οδηγήσει τη χώρα σε χρεοκοπία

Η αμερικανική εφημερίδα σκιαγραφεί την… μεταμόρφωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ

ΝΥΤ: Ο Α. Τσίπρας πιθανότερα θα διαπραγματευτεί παρά θα οδηγήσει τη χώρα σε χρεοκοπία

​Στο… μυαλό του Αλέξη Τσίπρα επιχειρούν με άρθρο τους να μπουν οι New York Times, σκιαγραφώντας την μεταστροφή του από έναν… «φλογερό αριστερό» σε έναν πιο μαλακό πολιτικό ηγέτη που δηλώνει έτοιμος να διαπραγματευτεί.

Όπως αναφέρει η αρθρογράφος, Σούζαν Ντέιλι, η Ελλάδα υπό την πρωθυπουργία του θα αλλάξει την πορεία που πήρε τα τελευταία πέντε χρόνια.

«Αλλά μετά από τόσα χρόνια στα οποία οι Έλληνες έχουν δει λίγο ή καθόλου όφελος από τις πολιτικές σκληρής λιτότητας και με την κυβέρνηση ανήμπορη να εκτελέσει βασικές λειτουργίες όπως η συγκέντρωση φόρων, ο Τσίπρα προσφέρει στους ψηφοφόρους ένα λαϊκιστικό όραμα στο οποίο αυτοί έρχονται πρώτοι», τονίζει.

Η Ντέιλι, περιγράφει τον Αλέξη Τσίπρα ως τον «κάποτε φλογερό αριστερό που αποτελούσε το 2012 φονική απειλή για το ευρώ, την ΕΕ, ακόμα και την παγκόσμια οικονομία, αν υλοποιούσε τις απειλές του να αφήσει την Ελλάδα να χρεοκοπήσει ή να αποχωρήσει από την Ευρωζώνη».

«Τώρα έχει μαλακώσει τη ρητορική του και κάνει επαφές με τους ηγέτες σε όλο τον κόσμο. Σήμερα είναι πιθανότερο να μιλήσει για τη διαπραγμάτευση και την ανάγκη δημιουγίας μιας μοντέρνας Ευρώπης, απελευθερωμένης από τη διαφθορά, παρά να υποστηρίξει τη χρεοκοπία», αναφέρουν οι New York Times.

Η αρθρογράφος μάλιστα υπενθυμίζει τις υποσχέσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στα φτωχά νοικοκυριά και την προμήθεια φαγητού σε οικογένειες με δυσχέρεια από την πρώτη μέρα διακυβέρνησης, εξηγώντας έτσι τα περί «λαϊκίστικου οράματος».

Επισημαίνει μάλιστα ότι ο Αλέξης Τσίπρας αναμένει παραχωρήσεις αναφορικά με το δυσβάστακτο χρέος της Ελλάδας από την Ευρώπη, αλλά και από την Γερμανία.

Όπως αναφέρουν οι New York Times, σε μια περίοδο που η Ιταλία και η Γαλλία αμφισβητούν τη Γερμανική πολιτική περί λιτότητας, ο κ. Τσίπρας θα μπορούσε να παίξει καθοριστικό ρόλο στη σχηματοποίηση του debate αυτού.

Παρ’ όλ’ αυτά, η αρθρογράφος των New York Times επισημαίνει ότι οι απόψεις του κ. Τσίπρα σε συνδυασμό με το κομμουνιστικό του παρελθόν, έχει ωθήσει κάποιους Ευρωπαίους αξιωματούχους να κάνουν δηλώσεις για επικείμενη περίοδο αστάθειας σε περίπτωση που κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ τις εκλογές.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top