«Κράζουν» τον Τσίπρα για την συνέντευξη «φόλα» στο Twitter-Γιατί ζήτησε συγγνώμη ο πρόεδρος;

Μεγάλη απήχηση στο διαδίκτυο με πολλά παράπονα και … λάθη

​Μπορεί η επίμαχη αφίσα του Αλέξη Τσίπρα, με τα πουλιά που ξαμολιούνται από τα χέρια του και παρομοιάστηκαν από γαλάζιο υποψήφιο βουλευτή με το περιστέρι των Φώτων, να προανήγγειλε συζήτηση στο twitter με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο, ωστόσο η πραγματικότητα ήτα�� λίγο διαφορετική.

Συζήτηση, όπως συνήθως κάνουμε, με την μορφή ερώτησης, απάντησης, δεν έγινε, αντίθετα ο κ. Τσίπρας απάντησε σε επιλεγμένες ερωτήσεις χρηστών του Twitter, ενώ όταν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προθυμοποιήθηκε να απαντήσει σε περισσότερες αυτό δεν κατέστη δυνατό, γιατί οι διαχειριστές δεν είχαν φιλτράρει τις αναρτήσεις!

Οι ερωτήσεις επιλέχθηκαν από έναν καταιγισμό αναρτήσεων, περίπου 27.000 ερωτήσεις και 32.000 tweets, υπό το hashtag #asktsipras (Ρώτα τον Τσίπρα).

Ενδεικτικό της απήχησης του εγχειρήματος ήταν το γεγονός ότι το hashtag αναδείχθηκε σε τρίτο τρεντ παγκοσμίως, είχε δηλαδή μεγάλη απήχηση στο twitter με την πλειοψηφία των χρηστών να βλέπουν , να διαβά��ουν και να σχολιάζουν τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Τις ερωτήσεις έθετε ο δημοσιογράφος της Αυγής Ματθαίος Τσιμιτάκης.

Όσο η διαδικασία βρίσκονταν σε εξέλιξη, πλήθαιναν και οι αντιδράσεις. Με φράσεις όπως «μακελειό», «ρεζίλι», «��τημένο», «fail», «αποτυχία» επώνυμοι και ανώνυμοι χρήστες του Twitter κατέκριναν το φίλτρο στις ερωτήσεις και πολλοί παραλλήλισαν τη «διαδικτυακή» συνέντευξη με τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στη ΝΕΡΙΤ, η οποία είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων για τον «διακοσμητικό» ρόλο των δημοσιογράφων.

Επίσης, πολλά παράπονα εκφράστηκαν και από οπαδούς της ΑΕΚ, καθώς παρά τον καταιγισμό ερωτήσεων που έστελναν στον κ.Τσίπρα, εκείνος όχι μόνο δεν απάντησε σε τίποτα, αλλά όπως φάνηκε, κανείς δεν τον ενημέρωσε για το ενδιαφέρον του θέματος με αποτέλεσμα να απορήσει ακόμη και ο ίδιος που κανείς δεν του είπε για το γήπεδο της ομάδας στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Παράλληλα, κακή εντύπωση προκάλεσε και το ανορθόγραφο μπάνερ για τη συνέντευξη με τη λέξη διαδικτυακή γραμμένη «διαδυκτιακή». Ηταν δε τέτοιες οι αντιδράσεις που ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη μέσω Twitter και να αποδώσει το λάθος στη βιασύνη.

B7UsbF1CcAAalnG.jpg

sorry.jpg

Ακολουθούν μερικά ενδεικτικά tweet από τις αντιδράσεις των χρηστών:

avgi.jpg
avgi2.jpg


avgi3.jpg

minimata.jpg

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top