Μήνυση Κασιδιάρη: Την ενοχή των δημοσιογράφων ζητά ο εισαγγελέας

Τι υποστήριξαν οι κατηγορούμενοι στις απολογίες τους

Μήνυση Κασιδιάρη: Την ενοχή των δημοσιογράφων ζητά ο εισαγγελέας

​Την ενοχή των κατηγορουμένων δημοσιογράφων Νικόλα Βουλέλη (διευθυντή) και Δημ.Ψαρρά (συντάκτη) της εφημερίδας των Συντακτών για τα αδικήματα της εξύβρισης και παραβίασης προσωπικών δεδομένων του προφυλακισμένου βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη, πρότεινε ο εισαγγελέας του Β' Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών σχετικά με τη δημοσιοποίηση βίντεο του κατηγορούμενου.

Όπως γράψαμε και νωρίτερα στο star.gr, ο κ.Κασιδιάρης βρέθηκε σήμερα στα δικαστήρια, προκειμένου να καταθέσει ως μάρτυρας στην εκδίκαση μήνυσης που έχει υποβάλλει σε βάρος του δημοσιογράφου της «Εφημερίδας των Συντακτών», Δημήτρη Ψαρρά. Πιο συγκεκριμένα, ο κ.Κασιδιάρης κατηγορεί τον γνωστό δημοσιογράφο και τον διευθυντή του, Νικόλα Βουλέλη για εξύβριση με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας με τίτλο «Σίριαλ με Χρυσαυγίτες! Αρχιφύλαξ Καδισιάρης», στο οποίο γινόταν λόγος για ...σίριαλ που ετοίμαζε η Χρυσή Αυγή με πρωταγωνιστή τον Ηλία Κασιδιάρη και άλλους συνεργάτες του στο οποίο μάλιστα ο Ηλίας Κασιδιάρης «υποδύεται έναν σκληρό αστυφύλακα που βασανίζει κρατούμενο». Το κείμενο -σύμφωνα με τον μηνυτή- περιείχε και «καταφρονητικές φράσεις που προσέβαλαν την τιμή και την υπόληψη του».

Ο εισαγγελέας είπε πως είναι μεν απολύτως σεβαστό και κατοχυρωμένο το δικαίωμα της ελευθερίας του Τύπου, αλλά ο δημοσιογράφος δεν πρέπει να προσβάλλει την τιμή και την υπόληψη. Για το αδίκημα της εξύβρισης, ο εισαγγελέας είπε πως «η χρήση της φράσης ότι χρήζει ειδικών επιστημόνων η συμπεριφορά του» και πως «επιχειρεί αντιποίηση αρχής», χωρίς να έχει καταδικαστεί για τέτοιο αδίκημα, υπερβαίνει το μέτρο της δημοσιογραφικής δεοντολογίας και εμπεριέχει καταφρόνηση. Για το θέμα των προσωπικών δεδομένων είπε, πως "το βίντεο συνιστά αρχείο, περιέχει ιδιωτικές στιγμές, αναπαριστά ταινία παρωδία και δεν ανάγεται στην πολιτική του δραστηριότητα". Συνεπώς, κατά τον εισαγγελέα πρέπει να κηρυχτούν ένοχοι.

Προηγουμένως στην απολογία του ο κ.Ψαρράς υποστήριξε μεταξύ άλλων, πως «δεν τους έχω χαρακτηρίσει με υβριστικούς τα χαρακτηρισμούς πέραν του ναζιστή», χαρακτηρίζοντας τον Ηλία Κασιδιάρη «ηγετικό στέλεχος» της ΧΑ.

«Δεν πρόκειται για κωμωδία, ούτε για Βέγγο. Στην ταινία ο βασανιζόμενος ανοίγει το παράθυρο και σκοτώνεται. Που είναι το αστείο;;; Εμάς μας ενδιαφέρει ότι είναι ναζιστικό στέλεχος που μετέρχεται τη βία ως μέσο πολιτικής πράξης. Είναι Χρυσαυγίτες. Χαιρετούν ναζιστικά. Το θέαμα παίζει πολύ μεγάλο ρόλο σε αυτήν την οργάνωση.Δεν θεωρώ ότι έχω υπερβεί το μέτρο» πρόσθεσε ο κ.Ψαρράς.

Κληθείς να απαντήσει πως βρέθηκε στα χέρια του το επίμαχο ΒΙΝΤΕΟ , ο κ.Ψαρράς αρνήθηκε να αποκαλύψει τις πηγές του, αποκαλύπτοντας ωστόσο ότι κυκλοφορούσε μεταξύ Χρυσαυγιτών.

Ο διευθυντής της εφημερίδας Νικ.Βουλέλης, είπε πως «τα κείμενα του κ. Ψαρρά είναι εμπεριστατωμένα πάντα. Το κείμενο του είναι πολύ προσεκτικό. Από το κείμενο δεν νομίζω άτι θίγεται ο μηνυτής. Θίγεται από αυτά που κάνει στο βίντεο. Πρόκειται για κριτική που κάναμε στο συγκεκριμένο πρόσωπο».

Η απόφαση ακόμη δεν έχει βγει.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top