Νέα επίθεση Σταμάτη στον ΣΥΡΙΖΑ: «Αποκαλύπτει το αντιδημοκρατικό του πρόσωπο»

Τι απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ;

​Νέα επίθεση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, Δ. Σταμάτης, με αφορμή τον Κώδικα Δεοντολογίας που ψήφισε το Διαρκές Συνέδριο του κόμματος το Σαββατοκύριακο που πέρασε.

«Η απόφαση αυτή της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ παραβιάζει κατάφωρα την αρχή της λαϊκής κυριαρχίας, φαλκιδεύει την ψήφο των πολιτών και ακυρώνει την ελευθερία έκφρασης των αντιπροσώπων τους στη Βουλή», αναφέρει σε δήλωσή του μεταξύ άλλων ο κ. Σταμάτης και συνεχίζει:

«Βήμα-βήμα στον ΣΥΡΙΖΑ αποκαλύπτουν το πραγματικό αντιδημοκρατικό τους πρόσωπο.

Μέρα με τη μέρα αποκαλύπτουν ότι πηγαίνουν σε συνειδητή αλλοίωση του δημοκρατικού πολιτεύματος παραβιάζοντας ωμά το Σύνταγμα.

Σύμφωνα με το άρθρο 60 του Συντάγματος:
α. Οι βουλευτές έχουν απεριόριστο δικαίωμα γνώμης και ψήφου κατά συνείδηση.
β. Η παραίτηση από το βουλευτικό αξίωμα είναι δικαίωμα του βουλευτή, συντελείται μόλις ο βουλευτής υποβάλει γραπτή δήλωση στον Πρόεδρο της Βουλής και δεν ανακαλείται» συνεχίζει κ. Σταμάτης και καταλήγει:

«Σύμφωνα όμως με τον Κώδικα Δεοντολογίας που υιοθέτησε η Κ.Ε του κόμματος του κ. Τσίπρα, οι βουλευτές δεσμεύονται ότι η έδρα που καταλαμβάνουν ανήκει στο κόμμα και όχι στους ίδιους και ότι η παραίτηση όλων των βουλευτών είναι στη διάθεση του κόμματος, που μπορεί να ζητήσει την παραίτηση βουλευτή, με απόφαση των κεντρικών οργάνων».

ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν δεχόμαστε μαθήματα δημοκρατίας»

«Δεν δεχόμαστε μαθήματα δημοκρατίας από κόμματα που λειτουργούν με βάση το "ενός ανδρός αρχή", που έχουν παραβιάσει κάθε έννοια λαϊκής κυριαρχίας και αντιμετωπίζουν τόσο τους πολίτες, όσο και τους βουλευτές τους ως πρόβατα», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του ως απάντηση στον υπουργό Επικρατείας Δ. Σταμάτη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top