Τσίπρας στην Πολιτική Γραμματεία: Να είμαστε αυτοδύναμοι στην επόμενη Βουλή

"Δεν κάνουμε παζάρια με τους υποψήφιους, ούτε τάζουμε θέσεις στο Επικρατείας"

Τσίπρας στην Πολιτική Γραμματεία: Να είμαστε αυτοδύναμοι στην επόμενη Βουλή

​Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ στην εκλογική αναμέτρηση της 25ης Ιανουαρίου είναι η αυτοδυναμία. Αυτό τόνισε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ.Τσίπρας παραδέχτηκε πως είναι μια "κρίσιμη συγκυρία", εξέφρασε όμως την πεποίθηση πως "οι εξελίξεις στην Ελλάδα θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό και την πορεία της Ευρώπης".

«Στόχος μας να μεγιστοποιήσουμε την εκλογική νίκη για να είμαστε αυτοδύναμοι στην επόμενη βουλή. Για να συμβεί αυτό υπάρχουν ορισμένες προϋποθέσεις. Να βγάλουμε σωστά συμπεράσματα από το 2012. Να έχουμε συνείδηση ότι θα έρθουμε αντιμέτωποι με την κινδυνολογία και το φόβο. Πρέπει όμως ταυτόχρονα να προσέξουμε και τι κάνουμε εμείς. Ιδιαίτερα την παρουσία μας στα ΜΜΕ» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας πως ο χρόνος που απομένει μέχρι να ανοίξουν οι κάλπες είναι λίγος.

«Προτεραιότητα μας η επικαιροποίηση του προγράμματος μας» τόνισε ο κ.Τσίπρας.

Στην Πολιτική Γραμματεία αποφασίστηκε η διαμόρφωση ενός κώδικα δεοντολογίας που θα κληθούν να αποδεχθούν όλοι οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

«Πρέπει να προτάξουμε τα ζητήματα της δεοντολογίας, γιατί αποτυπώνουν το δικό μας αξιακό φορτίο. Αυτό που θα κρίνει τελικά αν θα γίνουμε ΠΑΣΟΚ, όπως λένε ορισμένοι, σχετίζεται με το αν θα επιτρέψουμε να εμφανιστούν φαινόμενα τύπου ΠΑΣΟΚ» είπε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αναφερόμενος στο θέμα των συμμαχιών και των ψηφοδελτίων τόνισε πως «οι αντίπαλοι μας θα μας ήθελαν απομονωμένους. Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη. Ταυτόχρονα όμως δεν πρέπει να δίνουμε την εικόνα ότι είμαστε μέρος του παλιού».

«Η βάση συγκρότησης των συμμαχιών μας θα είναι το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, όπως αυτό θα επικαιροποιηθει. Δεν μπαίνουμε σε λογική παζαριών, δεν τάζουμε εκλόγιμες θέσεις στο Επικρατείας» τόνισε ο κ.Τσίπρας και ζήτησε από τους «450 υποψήφιους σε όλη τη χώρα, οι 50 να είναι μη κομματικά στελέχη».

Το θέμα των ψηφοδελτίων και το θέμα των συμμαχιών θα επικυρωθούν στην Κεντρική Επιτροπή, που θα συνεδριάσει την Παρασκευή, ενώ το Σαββατοκύριακο θα συνέλθει το Διαρκές Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top