Τι στάση κράτησαν οι «φυλές» των ανεξάρτητων στην ψηφοφορία για Πρόεδρο

Γιατί κάποιοι απέφυγαν «να σπαταλήσουν δυνάμεις»

Τι στάση κράτησαν οι «φυλές» των ανεξάρτητων στην ψηφοφορία για Πρόεδρο

Χωρί�� τη μεγάλη «βόμβα», αλλά με μικρές εκπλήξεις ολοκληρώθηκε η πρώτη ψηφοφορία στη Βουλή για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας, η οποία απέβη άκαρπη, καθώς χρειαζόταν πλειοψηφία των δύο τρίτων του όλου αριθμού των βουλευτών (200 βουλευτές).

Το ενδιαφέρον στρέφεται στο τι έπραξαν αλλά και τι θα πράξουν οι Ανεξάρτητοι βουλευτές, ειδικά όσοι προέρχονται από τους ΑΝΕΛ, τη ΔΗΜΑΡ και τη Χρυσή Αυγή, καθώς μπορούν να αποδειχθούν ο ρυθμιστικός παράγοντας.

Από τους ανεξάρτητους πάντως που προέρχονται από την ΑΝΕΛ προερχόταν ίσως η μεγαλύτερη έκπληξη, καθώς ο Π. Μελάς, παρά τα όσα είχε αφήσει να εννοηθούν για τη στάση του ψήφισε «παρών», ενώ ο κ. Κασαπίδης που είχε αφήσει να εννοηθεί το ίδιο, απουσίασε από την ψηφοφορία.

Ο Β. Πολύδωρας πάντως από την πλευρά του, που είναι διαφορετική περίπτωση αλλά ήταν ερωτηματικό μετά την αμφίσημη δήλωσή του, ψήφισε «παρών».

Από τους ανεξάρτητους βουλευτές που προέρχονται από τη ΔΗΜΑΡ υπερψήφισαν τον κ. Δήμα όσοι το είχαν προαναγγείλει (δηλαδή Λυκούδης, Ψαριανός, Μάρκου), ενώ στο «παρών» έμεινε ο Β. Οικονόμου.

Δεν παρέστησαν καν στην ψηφοφορία οι ανεξάρτητοι βουλευτές που εξελέγησαν με την Χρυσή Αυγή Στάθης Μπούκουρας και Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος. Ο πρώτος πάντως αποφυλακίσθηκε μόλις σήμερα και φέρεται να ισχυρίσθηκε ότι δεν πρόλαβε να μεταβεί στη Βουλή.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top