Γερμανικό ΥΠΟΙΚ: Αν ο Τσίπρας κάνει όσα υπόσχεται, λεφτά τέλος!

Απειλεί με χρεοκοπία και απομόνωση την Ελλάδα το Βερολίνο

Γερμανικό ΥΠΟΙΚ: Αν ο Τσίπρας κάνει όσα υπόσχεται, λεφτά τέλος!
Για την εκλογή «που θα μπορούσε να ρίξει στο χάος όλη την Ευρώπη» κάνει λόγο η γερμανική Die Welt σε δημοσίευμα, στο οποίο ανώτατη πηγή του γερμανικού ΥΠΟΙΚ προειδοποιεί ευθέως την Ελλάδα για διακοπή της χρηματοδότησης.

«Εάν ο Αλέξης Τσίπρας έρθει στην εξουσία και εφαρμόσει όσα έχει υποσχεθεί, τότε η Ελλάδα δεν θα λάβει άλλα χρήματα από την Ευρωπαϊκή Ένωση» προειδοποιεί πηγή του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών.

«Κάτι τέτοιο», τονίζει ο συντάκτης του δημοσιεύματος, «θα οδηγήσει την Ελλάδα γρήγορα στη χρεοκοπία. Το μεγάλο ερώτημα, όμως, είναι εάν η κατάσταση της Ελλάδας θα είναι μεταδοτική για την υπόλοιπη ευρωζώνη όπως την προηγούμενη φορά ή όχι».
gfjf.jpg
Ο ίδιος, δεν παραλείπει να σχολιάσει και τα όσα είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για τις αγορές που θα χορεύουν πεντοζάλι, σημειώνοντας πως «είναι μια ψευδαίσθηση που θα μπορούσε να αποδειχθεί επικίνδυνη όχι μόνο για την Αθήνα αλλά για ολόκληρη την Ευρώπη».

H Die Welt, τέλος, απευθύνθηκε σε στελέχη του γερμανικού ΥΠΟΙΚ για να ρωτήσει εάν υπάρχει ένα «σχέδιο Β» για την Ελλάδα, με την απάντηση να είναι… ωμή: «Δεν χρειάζεται νέο σχέδιο, έχουμε τα παλιά που μιλούν για απομόνωση του ελληνικού οικονομικού συστήματος»! Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top