ΠΥΡΑ Μωραΐτη κατά Σαμαρά – Βενιζέλου: «Παίζουν τη χώρα στα ζάρια»

«Τυχοδιωκτικά μυαλά αυτά που αποφάσισαν την δραπέτευση»

ΠΥΡΑ Μωραΐτη κατά Σαμαρά – Βενιζέλου: «Παίζουν τη χώρα στα ζάρια»

​Σκληρή κριτική εναντίον του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ε. Βενιζέλου, για την απόφασή τους να επισπεύσουν τις διαδικασίες για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, άσκησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Θ. Μωραΐτης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.

«Είμαι ένας από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που τα τελευταία δυόμισι χρόνια σηκώσαμε ένα πάρα πολύ μεγάλο βάρος, ψηφίζοντας πολλές φορές πράγματα που κι εμείς δεν τα πιστεύαμε. Θα έπρεπε λοιπόν να σεβαστεί και ο πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τις μάχες αυτές που έχουν δώσει οι βουλευτές τους. Και το λέω αυτό, γιατί η απόφαση, με τον τρόπο που πάρθηκε, λυπάμαι που το λέω, αλλά είναι μια δραπέτευση», είπε ο κ. Μωραΐτης και πρόσθεσε:

«Δεν ξέρω τι μυαλά είναι αυτά, θα τολμούσα να πω τυχοδιωκτικά μυαλά που στο μυαλό τους προφανώς έχουν το σενάριο της αριστερής παρένθεσης. Κι αυτό γιατί για ότι γίνει στη χώρα τις επόμενες 20 μέρες θα ευθύνονται αυτοί που κυβερνούν, και όχι αυτοί που θα έρθουν μετά».

Ο κ. Μωραΐτης, εξέφρασε την άποψη ότι η κυβέρνηση θα μπορούσε να εξαντλήσει όλα τα κοινοβουλευτικά της όπλα και να πάει σε εκλογές όταν θα ήταν ανάγκη, ενώ ξεκαθάρισε ότι θα ψηφίσει για Πρόεδρο τον κ. Δήμα, παρά το γεγονός ότι όπως είπε, το ΠΑΣΟΚ δεν ρωτήθηκε για τη συγκεκριμένη επιλογή.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ όμως δεν δίστασε να κατηγορήσει τον Αντώνη Σαμαρά και τον Ε. Βενιζέλο ότι παίζουν τη χώρα στα ζάρια με τις αποφάσεις που παίρνουν.

«Οι ώρες είναι πάρα πολύ κρίσιμες και δεν μπορεί κανένας να παίζει με τις τύχες της χώρας. Αυτοί που αποφάσισαν την αριστερή παρένθεση, παίζουν στα ζάρια τη χώρα. Εγώ λοιπόν εύχομαι να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας, και σύντομα να πάρουμε τις αποφάσεις μας για να κλείσει η διαπραγμάτευση, να πάρουμε την απόφασή μας για το χρέος και να πάρουμε ίσως την πιο σπουδαία απόφαση, για συνταγματική αναθεώρηση», είπε.

Πάντως, ο κ. Μωραΐτης ξεκαθάρισε ότι είναι βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και δεν θέλει να κόψει τους δεσμούς με το κόμμα του και τους συντρόφους του. Σε ερώτηση μάλιστα για το αν θα ακολουθήσει τον Γ. Παπανδρέου στο νέο του κόμμα, αν γίνουν εκλογές, είπε:

«Εγώ δεν είδα τον Γιώργο Παπανδρέου να λέει ότι θα κάνει κόμμα. Είπε ότι θα αναλάβει την ευθύνη του, αν δε βγει Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Με ενδιαφέρει η παράταξη, όπως και τον Γιώργο Παπανδρέου. Οι ώρες είναι κρίσιμες και οι πολιτικοί πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη τους».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top