Απάντηση Βούλτεψη στην κριτική ΣΥΡΙΖΑ σε Σαμαρά για «κινδυνολογία»

«Δεν χρειάζεται να παρακαλά κανείς τις αγορές για να επιτεθούν στη χώρα»

Απάντηση στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, για «κινδυνολογία» κατά την ομιλία του σήμερα στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, έδωσε με δήλωσή της η Κυβερνητική Εκπρόσωπος κ. Σοφία Βούλτεψη:

Η κ. Βούλτεψη υποστήριξε:

«Δεν χρειάζεται να παρακαλά κανείς τις αγορές για να επιτεθούν στη χώρα.Αρκεί να πανηγυρίζει η «Ίσκρα», το διαδικτυακό όργανο της Αριστερής Πλατφόρμας τ��υ κ. Λαφαζάνη, για την κατάρρευση του Χρηματιστηρίου: “Το ΧΑΑ σε κατάρρευση χωρίς όρια (-7,9%), οι αγορές προεξοφλούν μεγάλη νίκη της Αριστεράς”».

Στη συνέχεια η κυβερνητική εκπρόσωπος παρέθεσε μία σειρά από δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ τις οποίες χαρακτήρισε «αλλοπρόσαλλες».

Ανάμεσα σε αυτές συμπεριλαμβάνονται οι δηλώσεις:

«Δεν είναι οι αγορές που θα καθορίζουν το δικαίωμα του λαού στην αξιοπρέπεια»: Αλ. Τσίπρας, 9 Δεκεμβρίου.

«Η κυβέρνηση της Αριστεράς θα αμφισβητήσει τον ρόλο των αγορών, οι οποίες θα πάψουν να καθορίζουν την πορεία της χώρας μας»: Π. Λαφαζάνης, 28 Νοεμβρίου.

«Δεν θα τηρήσουμε το χρονοδιάγραμμα του διμήνου που συμφωνήθηκε με τους δανειστές, εδώ δεν αναγνωρίζουμε τη συμφωνία. Δεν θα αναγνωρίσουμε τη συμφωνία, οπότε τι θα πουν; Έχετε 15 ημέρες να την αναγνωρίσετε;»: Δ. Βίτσας, Σκάι, 11 Δεκεμβρίου.

«Δεν πρόκειται να λάβουμε μονομερείς αποφάσεις στην Ευρώπη και θα διατηρήσουμε σε τάξη τη δημόσια οικονομία. Το ελληνικό κράτος θα δαπανά μόνον τα χρήματα που θα καταφέρνει να εισπράττει»: Ν. Παππάς, Λα Στάμπα, 10 Δεκεμβρίου.

«Ο κ. Τσίπρας πρέπει να κάνει αυτό που δεν έκανε ο Γ. Παπανδρέου το 2010 και το οποίο αν είχε κάνει, σήμερα θα ήταν εθνικός ηγέτης: Να συγκαλέσει τη Βουλή μια Παρασκευή απόγευμα και να πει “κουρεύουμε το χρέος 70%”»: Π. Κουρουμπλής, Βήμα Fm, 2 Δεκεμβρίου.

«Εμείς θα πάμε απευθείας στους δανειστές για τη ρύθμιση του χρέους, όχι στους υπαλλήλους τους»: Γ. Μηλιός, Σκάι, 3 Δεκεμβρίου.

«Αν αγνοήσουν τις επιλογές του ελληνικού λαού, θα πληγούν πρώτα αυτοί που αγνοούν αυτή τη θέληση και τις επιλογές μας»: Π. Λαφαζάνης, Real Fm, 10 Δεκεμβρίου.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ συζητάει με όλους τους θεσμικούς. Ο Τσίπρας έχει δει τον Ντράγκι, την Κομισιόν, όλους τους θεσμούς. Δεν υπάρχει περίπτωση να βγει από το στόμα η ιδέα αναστολής λειτουργίας του κράτους, των φόρων, των ρυθμίσεων ή οτιδήποτε άλλο»: Γ. Σταθάκης, Σκάι, 9 Δεκεμβρίου.

«Δεν μας τρομάζει η επίθεση των αγορών, αντίθετα ενισχύει την αποφασιστικότητά μας. Θα εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας μέχρι τέλους, χ��ρίς έκπτωση, χωρίς καμιά υποχώρηση και χωρίς να υποκύψουμε σε καμιά απειλή, σε κανέναν εκβιασμό, σε καμιά πίεση του εγχώριου και διεθνούς πολιτικού κατεστημένου»: Δ. Στρατούλης, Alpha Radio, 10 Δεκεμβρίου.

«Οι μνημονιακοί νόμοι θα ισχύουν μέχρι να αλλάξουν»: Αλ. Μητρόπουλος, Σταρ, 10 Δεκεμβρίου».

Η κ. Βούλτεψη κατέληξε στην ανακοίνωσή της:

«Τι συμπέρασμα βγάζουν από όλα αυτά βουλευτές και λαός;».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top