Το ΠΟΤΑΜΙ: Απαράδεκτη και ακατανόητη στάση του ΣΥΡΙΖΑ

Με αφορμή την αποχή απ’την Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος

Με τον ΣΥΡΙΖΑ «τα έβαλε» το ΠΟΤΑΜΙ του Σταύρου Θεοδωράκη μετά την απόφαση της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μη συμμετάσχει στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος.

«Η απόφαση του ΣYΡΙΖΑ να μη συμμετάσχει στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος είναι απαράδεκτη και ακατανόητη», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το «Ποτάμι», τονίζοντας ότι αυτή η στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης «ενισχύει τις συντηρητικές δυνάμεις που δε θέλουν να αλλάξει τίποτα στη χώρα».

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Η απόφαση του ΣYΡΙΖΑ να μη συμμετάσχει στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος είναι απαράδεκτη και ακατανόητη. Απαράδεκτη διότι περιφρονεί την ύψιστη νομοθετική διαδικασία που είναι η αναθεώρηση του Συντάγματος. Ακατανόητη γιατί μια πολιτική δύναμη που διεκδικεί την εξουσία θα πρέπει να αντιλαμβάνεται ότι η διατήρηση των διατάξεων για την ποινική ευθύνη υπουργών, τη βουλευτική ασυλία, τον διορισμό των μελών των ανεξάρτητων αρχών καθώς και τη διαδικασία αναθεώρησης του Συντάγματος, δυσκολεύει το έργο της επόμενης κυβέρνησης. Το "Ποτάμι" έχει επανειλημμένα προειδοποιήσει για τον κίνδυνο παραπομπής της αναθεώρησης του Συντάγματος στις καλένδες. Η σημερινή απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ ενισχύει τις συντηρητικές δυνάμεις που δε θέλουν να αλλάξει τίποτα στη χώρα».

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top