Σαμαράς: η ιδεολογική τρομοκρατία σε βάρος όσων θέλουν να ψηφίσουν Πρόεδρο δεν θα περάσει

«Ο Δήμας θα είναι υποψήφιος και στις τρεις ψηφοφορίες»

«Είναι ώρα ευθύνης για τους βουλευτές να δουν τα πράγματα, να μετρήσουν τις συνέπειες των επιλογών τους και να πάρουν τις αποφάσεις τους» τόνισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, κατά την εκδήλωση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου σήμερα το βράδυ.

«Προσπαθούν να ανακόψουν την πορεία της χώρας με απει��ή για πρόωρες εκλογές, με όχημα την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, παραβιάζοντας το πνεύμα του Συντάγματος. Επί μήνες τώρα ορισμένοι δημιουργούν σύννεφα πολιτικής αστάθειας και αβεβαιότητας στο εξωτερικό. Αυτά τα σύννεφα διαλύουμε σήμερα, φέρνοντας την προεδρική εκλογή ενάμιση μήνα νωρίτερα, για να μπει η Ελλάδα στην επόμενη ημέρα. Δεν είχαμε δικαίωμα να κάνουμε κάτι διαφορετικό» τόνισε ο κ. Σαμαράς, σχετικά με την προεδρική εκλογή.

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε ευθεία επίθεση στην αντιπολίτευση, για την οποία ανέφερε:

«Η αντιπολίτευση είναι οπαδός της ανελεύθερης οικονομίας και του κρατισμού και απειλεί να φέρει τη χώρα στην προηγούμενη κατάσταση του κινδύνου εξόδου από το ευρώ. Ελέχθησαν ψέματα, ακόμη και ότι υπήρξε προσπάθεια χρηματισμού βουλευτών, για να ψηφίσουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Παράλληλα, στιγματίζουν όσους θέλουν να ψηφίσουν. Η ιδεολογική τρομοκρατία δεν θα περάσει».

Ο κ. Σαμαράς διαβεβαίωσε στη συνέχεια ότι ο κ. Δήμας θα είναι υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας και στις τρεις ψηφοφορίες στη Βουλή, θέλοντας προφανώς να διαψεύσει τα σενάρια ότι θα αντικατασταθεί από άλλον υποψήφιο, πριν την τρίτη ψηφοφορίας: «Ο Σταύρος Δ��μας θα είναι υποψήφιος για τρεις ψηφοφορίες. Ο κόσμος θα τιμωρήσει εκείνον που εκβιάζει πρόωρες εκλογές. Τώρα γινόμαστε μία φυσιολογική χώρα και αποκτούμε ταχύτερους ρυθμούς ανάπτυξης».

Ο κ. Σαμαράς ισχυρίσθηκε επίσης ότι «ο λαϊκισμός διέλυσε τον τόπο και ο κρατισμός διέλυσε την οικονομία», ενώ έκανε απολογισμό των πεπραγμένων της κυβέρνησης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top