Π. Καμμένος: «Επιλογή ήττας του Σαμαρά ο Σ. Δήμας»

«Δεν θα συγκεντρώσει με κανέναν τρόπο τους απαραίτητους βουλευτές»

Π. Καμμένος: «Επιλογή ήττας του Σαμαρά ο Σ. Δήμας»

​«Επιλογή ήττας» χαρακτήρισε την υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, μιλώντας στην εκπομπή του Ν. Χατζηνικολάου στον Ral Fm και τόνισε ότι δεν πρόκειται να καταφέρει να συγκεντρώσει τις 180 ψήφους που απαιτούνται για την εκλογή του στην Προεδρία της Δημοκρατίας.

«Ο κ. Δήμας παραμένει αντιπρόεδρος της ΝΔ, έχει επιβραβεύσει όλες τις επιλογές Σαμαρά, ήταν στέλεχος της κυβέρνησης Παπαδήμου που έκανε το Psi και δεν πιστεύω ότι μπορεί με κανέναν τρόπο να συγκεντρώσει τους απαραίτητους βουλευτές. Η επιλογή του Σταύρου Δήμα αποτελεί επιλογή ήττας του κ. Σαμαρά», είπε.

Αποκάλυψε μάλιστα ότι ασκούνται πιέσεις προς βουλευτές του κόμματός του για να ψηφίσουν τελικά για Πρόεδρο.

«Ζούμε μέρες του ‘65, ��πάρχουν πιέσεις προς τους βουλευτές με πολλά μέσα. Πιέσεις οι οποίες έχουν να κάνουν είτε με εκβιασμούς είτε με προσφορές, τρόπους οι οποίοι δεν είναι ούτε νόμιμοι ούτε δημοκρατικοί», τόνισε.

Ο κ. Καμμένος δεν απέκλεισε επίσης το ενδεχόμενο να αλλάξει ο υποψήφιος στην τρίτη ψηφοφορία, αν ο κ. Δήμας στις προηγούμενες δύο δεν πλησιάσει τις 180 ψήφους.

«Θεωρώ πάρα πολύ πιθανή την περίπτωση να αλλάξει η υποψηφιότητα του κ. Δήμα. Τα πράγματα είναι θέματα πολιτικής. Έχουμε ουσιαστικά την επιβεβαίωση της κυβέρνησης ότι πάμε σε δύο νέα μνημόνια. Ένα με το ΔΝΤ και ένα με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Είναι μια πολιτική επιλογή την οποία θα κάνουν και οι πολίτες αλλά και οι βουλευτές», είπε και πρόσθεσε:

«Το μνημόνιο δεν τελειώνει. Μιλάει για πιο σκληρά μνημόνια. Αυτά τα δύο μνημόνια προβλέπουν νέα μέτρα κατά της ιδιωτικής περιουσίας των Ελλήνων, μειώσεις μισθών και συντάξεων. Εδώ ο ελληνικός λαός θα κληθεί να ψηφίσει για την πολιτική αυτή η οποία περιλαμβάνει δύο νέα μνημόνια. Δεν γίνεται να συνεχίσει αυτή η επίθεση, κατά της ιδιωτικής παρουσίας των Ελλήνων».

Όσο για μια ενδεχόμενη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, ξεκαθάρισε ότι αυτό θα γίνει με πολύ σκληρούς όρους που θα θέσει το κόμμα του.

«Θα συζητήσουμε συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ υπό σκληρούς όρους. Εμείς στα θέματα τα Εθνικά, της Ορθοδοξίας και της Οικονομίας έχουμε σαφής πολιτική».

Όσο για τα καταστροφολογικά σενάρια που ακούγονται σε περίπτωση που εκλεγεί πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Καμμένος είπε:

«Δεν θα μείνουμε ούτε χωρίς φάρμακα ούτε χωρίς πετρέλαιο. Δεν εξαρτώνται αυτά από ένα ομόλογο το φάρμακο και το πετρέλαιο. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε οι περισσότεροι έμποροι δεν μπορούν να κάνουν εισαγωγές. Δεν μπορούν να κάνουν εξαγωγές. Η Ελλάδα δεν πρόκειται να είναι ο μπαταχτσής του κόσμου. Θα γίνει επιτροπή λογιστικού ελέγχου, θα διαγραφεί το χρέος που είναι επαχθές και επονείδιστο και ο ελληνικός λαός, θα πληρώσει αυτά που μπορεί να πληρώσει και αυτά που αναγνωρίζει», είπε, υπογραμμίζοντας ότι με τον ΣΥΡΙΖΑ τους χωρίζει «πολιτιστική απόσταση».

Τέλος, ο κ. Καμμένος αποκάλυψε ότι δέχεται και ο ίδιος πιέσεις για να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Έχω δεχθεί πάρα πολλές πιέσεις και δέχομαι καθημερινά πιέσεις με προσφορές απίστευτες. Από επιχειρηματίες, από φίλους, από παράγοντες. Αν μπορούσα να το αποδείξω στη δικαιοσύνη θα σας έλεγα ότι συνοδεύονται και από οικονομικές προσφορές. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, δεν πρόκειται να γονατίσουμε. Δεν εκβιαζόμαστε», είπε και κατέληξε:

«Ντρέπομαι για εκείνους οι οποίοι ψηφίστηκαν από τον ελληνικό λαό προκειμένου να παλέψουν αυτή την κυβέρνηση και την τρόικα και βλέπουμε, να κάνουν πολιτική κωλοτούμπα και να στηρίζουν έναν Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στέλεχος της κυβέρνησης Παπαδήμου και συνεχιστή της πολιτικής των μνημονίων. Αυτά όλα όμως θα διερευνηθούν και να ξέρουν πολύ καλά ότι οι Συμπιλίδηδες, δεν γράφτηκαν ποτέ στην ιστορία».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top