ΣΥΡΙΖΑ κατά κυβέρνησης: Παίζετε με την υγεία και τη ζωή του Ρωμανού

«Δεν περιμέναμε τίποτα καλύτερο από μια κυβέρνηση που έχει ισοπεδώσει τα πάντα»

ΣΥΡΙΖΑ κατά κυβέρνησης: Παίζετε με την υγεία και τη ζωή του Ρωμανού
«Τις τελευταίες μέρες έχουμε γίνει μάρτυρες μιας πρωτοφανούς παραβίασης των δικαιωμάτων ενός νέου ανθρώπου από την Κυβέρνηση. Ο Νίκος Ρωμανός οδηγείται στο θάνατο για υποστηρίξει το δικαίωμά του στη μόρφωση και την αξιοπρέπεια» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του για τον Νίκο Ρωμανό.

«Μια από τις πιο σοβαρές πτυχές της επίθεσης της Κυβέρνησης στη δημοκρατία και τα δικαιώματα είναι οι συνεχείς παρεμβάσεις της στο έργο των υγειονομικών, με τις οποίες αποδεικνύεται και η παντελής αδιαφορία της για την υγεία και τη ζωή ενός ανθρώπου» αναφέρει στη συνέχεια ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος κατηγορεί την κυβέρνηση και τις δικαστικές αρχές ότι προσπάθησαν να προχωρήσουν σε υποχρεωτική σίτιση του απεργού πείνας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται και στην ανακοίνωση της Αριστερής Ριζοσπαστικής Συνεργασίας Ιατρών (Α.Ρ.Σ.Ι) ότι ο διορισμένος διοικητής του νοσοκομείου Γ. Γεννηματάς, με έγγραφό του «απαγορεύει στους θεράποντες ιατρούς του Νίκου Ρωμανού να δίνουν πληροφορίες για την πορεία της υγείας του ασθενή τους, ενημέρωση που όπως ξεκαθαρίζει θα πράττει από εδώ και πέρα ο ίδιος».

Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει και την παρουσία «πάνοπλων» -όπως αναφέρει- αστυνομικών στην πόρτα θαλάμου νοσηλείας του Νίκου Ρωμανού, που αντιμετώπιζαν «ως εισβολείς τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου, φανερά διακινδυνεύοντας την εύθραυστη υγεία του απεργού πείνας».

«Δυστυχώς, δεν περιμέναμε τίποτα καλύτερο από μια κυβέρνηση που μέσα σε λίγα χρόνια έχει ισοπεδώσει τη δημοκρατία, τη δικαιοσύνη, το κοινωνικό κράτος και τη δημόσια υγεία. Καλούμε τους υγειονομικούς να συνεχίσουν τη μέχρι σήμερα αξιοθαύμαστη στάση τους και είμαστε αρωγοί στον αγώνα οποιουδήποτε παλεύει για δικαιοσύνη, ατομικές ελευθερίες, αξιοπρέπεια και δημοκρατία» καταλήγει η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου. Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top