Κουτρουμάνης: δεν θίγονται όσοι θεμελίωσαν ασφαλιστικά δικαιώματα το 2014

«Καμία αλλαγή σε όριο ηλικίας και τρόπο υπολογισμού»

Δεν θίγονται οι ασφαλισμένοι που έχουν θεμελιώσει τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα, έως το τέλος του 2014. Για αυτούς δεν αλλάζει ούτε το όριο ηλικίας, ούτε ο τρόπος υπολογισμού των συντάξεων. Ο νόμος προβλέπει ότι ισχύουν οι γνωστές προϋποθέσεις όποτε και να συνταξιοδοτηθούν, δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρώην υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης, με αφορμή την ανακίνηση του ζητήματος από την τρόικα.

Επιπλέον υπογραμμίζει ότι με την αναστάτωση που δημιουργήθηκε και το νέο κύμα των αιτήσεων για συνταξιοδότηση που πυροδότησε, κινδυνεύουν να βουλιάξουν τα ασφαλιστικά ταμεία, γεγονός που πρέπει να αποφευχθεί.

«Πρέπει να ξεκαθαριστεί και από τα υπουργεία, με πολύ κατηγορηματικό τρόπο, έτσι ώστε να ηρεμήσει ο κόσμος και να αποφασίσει με άλλα κριτήρια. Είναι περίπου 250.000 οι άνθρωποι που έχουν θεμελιώσει δικαίωμα, εκ των οποίων οι 150.000 θα μπορούσαν να συνταξιοδοτηθούν άμεσα. Αυτοί πρέπει να αποφασίσουν ήρεμα και να κατανεμηθούν στα επόμενα χρόνια, ώστε να μη συμβεί αυτό που όλοι απευχόμαστε, εκεί που όλοι ψάχνουμε να καλύψουμε το δημοσιονομικό κενό να ανοίξουμε μια πολύ μεγάλη τρύπα στα ταμεία» επισημαίνει.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top