Δύο email έστειλε η τρόικα σε Χαρδούβελη και Βρούτση

Ζητά ποσοτικοποίηση των μέτρων και αμφισβητεί την εισπραξιμότητά τους

Δύο email έστειλε η τρόικα σε Χαρδούβελη και Βρούτση

​Δύο είναι τελικά τα email που έστειλε τα ξημερώματα της Τετάρτης η τρόικα, απαντώντας στις προτάσεις που της έστειλε η κυβέρνηση την περασμένη Κυριακή.

Το ένα email, στάλθηκε στο υπουργείο Οικονομικών και το δεύτερο στο υπουργείο Εργασίας, και έχουν συναφές περιεχόμενο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δανειστές ζητούν από το ΥΠΟΙΚ διευκρινίσεις ως προς την ποσοτικοποίηση των μέτρων και των προβλέψεων εισπραξιμότητάς τους, ενώ από το υπουργείο Εργασίας ζητά διευκρινίσεις ως προς τις αλλαγές που προτείνει η κυβέρνηση για το ασφαλιστικό.

Πηγές του Μαξίμου δηλώνουν ότι η τρόικα παίζει ένα επικοινωνιακό παιχνίδι με την πορεία των διαπραγματεύσεων και επισημαίνουν ότι ο πρωθυπουργός θα επιμείνει σε όσα είπε την Τρίτη από το βήμα του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου και δεν θα δεχθεί παράλογες απαιτήσεις.

Μάλιστα οι ίδιες πηγές, θεωρούν ότι η στάση αυτή της τρόικας με τις συνεχείς διαρροές, πρώτα του email που απέστειλε η κυβέρνηση με τις ελληνικές προτάσεις και κατόπιν της απάντησης που έστειλε εκείνη, τροφοδοτεί το κλίμα πολιτικής αστάθειας που προκαλεί στο εσωτερικό της χώρας ο ΣΥΡΙΖΑ.

Λένε δηλαδή, ότι δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος, αφού η πολιτική αβεβαιότητα που προκαλεί η αξιωματική αντιπολίτευση, σκληραίνει αφενός τη στάση των δανειστών, η οποία όμως με τη σειρά της προκαλεί ακόμα μεγαλύτερη αστάθεια.

Τέλος υπάρχουν πληροφορίες ότι θα γίνει σήμερα τηλεδιάσκεψη με την τρόικα, οι οποίες όμως δεν έχουν επιβεβαιωθεί.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top