ΥΠΟΙΚ για mail σε τρόικα: Προληπτικά τα μέτρα, δεν θα υπάρχει δημοσιονομικό κενό

«Οι προβλέψεις μας θα επαληθευτούν όπως και τα προηγούμενα χρόνια»

ΥΠΟΙΚ για mail σε τρόικα: Προληπτικά τα μέτρα, δεν θα υπάρχει δημοσιονομικό κενό
Απόλυτο εμφανίζεται το υπουργείο Οικονομικών αναφορικά με το δημοσιονομικό κενό που «βλέπει» η τρόικα στον προϋπολογισμό.

Το οικονομικό επιτελείο δείχνει ενοχλημένο από τη διαρροή και πηγές του ΥΠΟΙΚ που σχολίασαν το email που έστειλε η ελληνική πλευρά στην τρόικα, ξεκαθαρίζουν πως τα μέτρα που περιγράφονται είναι καθαρά προληπτικά και τονίζουν ότι δεν θα υπάρξει δημοσιονομικό κενό και άρα δεν θα χρειαστούν.

«Η τήρηση των δημοσιονομικών στόχων είναι κοινή υποχρέωση για όλες τις χώρες που βρίσκονταν και βρίσκονται σε πρόγραμμα, αλλά και για όλες τις χώρες της Ευρωζώνης που δεσμεύονται από το Σύμφωνο Σταθερότητας. Συνεπώς η υποχρέωση κάλυψης πιθανού δημοσιονομικού κενού υφίσταται ανεξαρτήτως αξιολόγησης, ο δε σχετικός όρος ίσχυε για όλα τα προηγούμενα χρόνια και υπάρχει και στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που ψηφίστηκε τον Απρίλιο του 2014» διαβεβαιώνουν κύκλοι του υπουργείο Οικονομικών.

Οι ίδιες πηγές, τονίζουν πως η τρόικα συνεχίζει να ζητά πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα θεωρώντας ότι υπάρχει δημοσιονομικό κενό και ξεκαθαρίζουν πως η κυβέρνηση «θεωρεί ότι όπως τα προηγούμενα χ��όνια οι προβλέψεις μας επαληθεύτηκαν, έτσι και τώρα δεν θα υπάρξει κανένα δημοσιονομικό κενό».

«Στην υποθετική περίπτωση που επαληθεύονταν οι πιο απαισιόδοξες προβλέψεις της τρόικας, εντοπίζονται οι περιοχές από τις οποίες θα μπορούσε να καλυφθεί τυχόν διαφορά. Αυτή η υποθετική περίπτωση, όμως, δεν πρόκειται να συμβεί ούτε και τώρα» υποστηρίζουν πηγές του οικονομικού επιτελείου. Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top