Β. Σόιμπλε: «Τον Δεκέμβριο θα συζητηθεί η επόμενη μέρα για την Ελλάδα»

«Πρέπει να διαπιστωθεί αν εκπληρώνει τους όρους για την εκταμίευση της δόσης»

Β. Σόιμπλε: «Τον Δεκέμβριο θα συζητηθεί η επόμενη μέρα για την Ελλάδα»

​Την εκπλήρωση των όρων που θέτει η τρόικα για την εκταμίευση της τελευταίας δόσης θέτει ως προϋπόθεση για να ξεκινήσει η συζήτηση για την επόμενη μέρα της Ελλάδας, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο κάτι τέτοιο να συζητηθεί και στο Eurogroup της 8ης Δεκεμβρίου.

«Προς το παρόν, η τρόικα και η Ελλάδα πρέπει να καθορίσουν αν η Ελλάδα έχει εκπληρώσει τους όρους για την εκταμίευση της τελικής δόσης από το πακέτο διάσωσης», δήλωσε ο κ. Σόιμπλε στο γερμανικό τηλεοπτικό κανάλι ARD και πρόσθεσε:

«Έπειτα θα πρέπει να δούμε τι είναι απαραίτητο για τον επόμενο χρόνο μετά τη λήξη του τρέχοντος προγράμματος. Η Ελλάδα βρίσκεται σε καλύτερη θέση από ό,τι θεωρούσαμε πριν από δύο χρόνια, αλλά χρειάζεται την υποστήριξη στις αγορές, επομένως το σκεπτικό είναι με όρους μίας προληπτικής πιστωτικής γραμμής, συνοδευόμενη από συγκεκριμένες προϋποθέσεις».

«Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα συζητήσουν το ζήτημα στο Eurogroup που θα γίνει στις Βρυξέλλες τη δεύτερη εβδομάδα του Δεκεμβρίου», κατέληξε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top